Bugun...



Tarihi Alan Kılavuzlarına Sahada Teorik Eğitim

Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadasındaki Eceabat ilçesine bağlı Bigalı köyü yakınlarında tespit edilen Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale Savaşları’ndaki ilk karargahı olan ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından hayata geçirilen "Mustafa Kemal Yolu" projesini Tarihi Alan ziyaretçilerine daha iyi yansıtabilmek amacıyla Tarihi Alan Kılavuzlarına yönelik sahada teorik eğitim programı gerçekleştirildi.

facebook-paylas
Tarih: 14-05-2024 10:20

Tarihi Alan Kılavuzlarına Sahada Teorik Eğitim

Çanakkale Savaşları’nın tarihî izlerini taşıyan Gelibolu Yarımadası, Mustafa Kemal Atatürk’ün rolünü vurgulayan yeni bir projeye ev sahipliği yapıyor. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından hayata geçirilen "Mustafa Kemal Yolu" projesi, ziyaretçilere bu destanı daha yakından deneyimleme imkânı sunuyor.

Bigalı köyü yakınlarında yer alan ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale Savaşları’ndaki ilk karargahının bulunduğu bölgede oluşturulan "Mustafa Kemal Yolu" projesi, tarihi bir yolculuğa davet ediyor. Proje, Atatürk’ün 25 Şubat 1915’te Çanakkale’ye ayak basmasından, 18 Mart Zaferi’ne kadar olan 289 gün boyunca cephe ve karargah alanlarını içeriyor.

Atatürk’ün Çanakkale’deki kritik rolünü vurgulayan proje, ziyaretçilere Atatürk’ün hareketlerini ve savaş stratejilerini canlandırmalar aracılığıyla deneyimleme fırsatı sunuyor. Rotada, Atatürk’ün Bigalı, Kemalyeri, 180 Rakımlı Tepenin Güneyi, Düztepe’nin Güneyi ve Çamlıtekke’de kurduğu karargahları takip etmek mümkün olacak.

Projede özellikle çocuklar için özel alanlar tasarlanırken, konaklamalı turlar için kamp alanları da oluşturulacak. Toplamda 17 kilometrelik bir rotayı kapsayan çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığı ve bu yıl içinde ziyarete açılması planlanıyor.

Çalışmaların etkili bir şekilde sunulabilmesi için, Tarihi Alan Kılavuzlarına yönelik saha içi teorik eğitim programı da gerçekleştirildi. Programa Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkan Yardımcısı Zülküf Memiş, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Atatürk ve Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi (AÇASAM) Müdürü Doç. Dr. Barış Borlat ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi (AÇASAM) Müdür Yardımcısı Dr. İsmail Sabah katıldı.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nın bu önemli projesi, bölgenin tarihi ve kültürel mirasını koruma ve ziyaretçilere daha etkileyici bir deneyim sunma yolunda önemli bir adım oldu.




Kaynak: İHA




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNCEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY

1

 

 

Murat Vakitçi 

Yazılarını Oku 

Köşeli-Yorum

Gündeme Dair

   

 

 

Kod Adam 

Yazılarını Oku 

Kod Sanattır

Teknoloji Dünyasında Yeni Gelişmeler

 

 

 

Leman Can 

Yazılarını Oku 

İş İnsanı - Yazar

Gündeme Dair

 

SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI