Bugun...



Tekirdağ'da 2 İlçede Korkutan Koronavirüs Artışı!


facebook-paylas
Güncelleme: 25-07-2022 21:26:46 Tarih: 25-07-2022 21:21

Tekirdağ'da 2 İlçede Korkutan Koronavirüs Artışı!

Oldukça azalmıştı, "Bitti" derken yeniden artmaya başladı. Her geçen gün daha da artış gösteren Koronavirüs vakaları yoğunluk haritasına da yansıdı.

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle uygulanan maske yasağı, geçtiğimiz mayıs ayında vaka sayılarındaki azalmaların ardından kaldırılmıştı. Ancak yasakların kaldırılmasının ardından vaka sayılarında yeniden artış meydana geldi. Mayıs ayına dek 2 binlere kadar düşen Türkiye geneli vaka sayıları, uygulanan tedbirlerin kaldırılmasının ardından Kurban Bayramı itibarı ile yeniden artışa geçti. Ülke genelinde olduğu gibi Tekirdağ'da da artan vakalar, yoğunluk haritasına da yansıdı.

2 İLÇEDE ARTIŞ VAR 

Önceki haftalarda Koronavirüs salgının yeniden pik yapacağı iddialarının ardından Tekirdağ'da vaka yoğunluğunda artış gözlemlendi. "Çok yüksek risk" anlamına gelen kırmızı rengin artmaya başladığı ilimizde yoğunluğun özellikle arttığı ilçeler ise Çorlu ve Süleymanpaşa oldu. Kırmızı rengin gözlemlenmeye başladığı bu 2 ilçede vaka yoğunluğunda daha da artış yaşanıp yaşanmayacağı ise merak ediliyor.

Sağlık Bakanlığının Hayat Eve Sığar uygulamasındaki yoğunluk haritasına bakıldığında, Tekirdağ'da vaka artışında gelinen nokta net şekilde görülüyor.

YOĞUN BAKIMLARDA YATIŞLAR BAŞLADI

Öte yandan Çorlu'da yaşanan vaka artışları nedeniyle Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Doğan, şuan itibariyle yoğun bakımda yatan hasta sayısının 10 olduğunu ve bu sayının artacağını ifade etti.

HASTANELERDE HATIRLATMA DOZU YOĞUNLUĞU 

Sağlık Bakanlığı tarafından korona virüs aşılarına yeni hatırlatma dozu randevularının tanımlanmasının ardından Tekirdağ'da ki hastanelerde hatırlatma dozu yoğunluğu yaşanıyor.

Vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren hatırlatma dozlarını olmak için hastane ve sağlık ocaklarına gidiyor. 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAŞAM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY

1

 

 

Murat Vakitçi 

Yazılarını Oku 

Köşeli-Yorum

Gündeme Dair

   

 

 

Kod Adam 

Yazılarını Oku 

Kod Sanattır

Teknoloji Dünyasında Yeni Gelişmeler

 

 

 

Leman Can 

Yazılarını Oku 

İş İnsanı - Yazar

Gündeme Dair

 

SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI