Bugun...



100 Bin Arama Kurtarma Personeli İçin Tekirdağda Afet Eğitimi

Tekirdağ MEB AKUB ekibine afet eğitimi verildi. Proje çerçevesinde afetlere karşı 100 bin arama kurtarma personelinin müdahalelerde hazır edilmesi planlanıyor.

facebook-paylas
Tarih: 27-02-2024 16:50

100 Bin Arama Kurtarma Personeli İçin Tekirdağda Afet Eğitimi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının başlatmış olduğu 100 bin arama kurtarma personeli projesinde 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda, ülkede yaşanabilecek her tür afet ve acil durumlara müdahalede görev alacak arama ve kurtarma ekiplerinin etkin müdahalede bulunabilmesi için kapasitelerinin artırılması gerektiği bildirilmesi üzerine Tekirdağ AFAD Müdürlüğü eğitmenleri tarafından Tekirdağ MEB AKUB ekibine depremde arama ve kurtarma eğitimi çerçevesinde program düzenlendi.

Eğitimde tatbikat alanına gidilerek Tekirdağ MEB AKUB ekibine depremde arama ve kurtarma sırasında nasıl davranılması gerektiği, beton blokların ardındaki yaralı ile iletişim ve blokların kaldırılmasında dikkat edilmesi gereken husustaki etmenler uygulamalı olarak anlatıldı. Eğitimler sayesinde Tekirdağ Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Arama ve Kurtarma Birimi (AKUB) ekibi afetlere karşı daha bilinçli hale gelmiş oldu.




Kaynak: İHA




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAŞAM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY

1

 

 

Murat Vakitçi 

Yazılarını Oku 

Köşeli-Yorum

Gündeme Dair

   

 

 

Kod Adam 

Yazılarını Oku 

Kod Sanattır

Teknoloji Dünyasında Yeni Gelişmeler

 

 

 

Leman Can 

Yazılarını Oku 

İş İnsanı - Yazar

Gündeme Dair

 

SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI