Bugun...



Aylar Öncesinden Bilet Alan Güreş Severler, Sistemi Eleştirdi

Edirne’de gerçekleştirilen ata sporu 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri heyecanını yakından yaşamak isteyen ve internetten satışa çıkan biletleri ilk günden alan sporseverler, güreşlerin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı’nda oluşturulan gişelerden satılan biletler yüzünden kendi yerlerine oturamamak ve sistemsizlikten şikayet etti.

facebook-paylas
Tarih: 09-07-2023 10:50

Aylar Öncesinden Bilet Alan Güreş Severler, Sistemi Eleştirdi

Edirne’de 662 yıldır devam eden ve ata sporu olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni yakından izlemek isteyen güreş severler, internet üzerinden satışın açılmasıyla birlikte biletlerini alıyor ve yerini aylar öncesinden belirliyor. Ancak güreşlerin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı’na geldiklerinde kendi koltuklarında başkalarının oturduğunu görünce şaşırıp kalıyor. Bu durumun önüne geçilmesi ve belli bir sistem oluşturulması gerektiğini aktaran güreş severler, ayrıca kendi yerine oturan kişi ile de münakaşaya girmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Bu yıl 662.’si düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin biletleri, 20 Haziran 2023 tarihinden itibaren satışa sunulmuş ve güreş severler kısa sürede biletleri tüketmişti. Güreşleri yakından takip etmek isteyen ve aylar öncesinden bilet alan güreş severler, kapıdan bilet alanların rastgele oturduğunu ve bu durumun sıkıntı oluşturduğunu aktardı.

"Her sene daha kalabalık bir ekiple geliyoruz"

13 yıldır güreşleri izlemek üzere Bursa’dan Edirne’ye geldiklerini söyleyen güreş sever Nuri Ray, her sene daha kalabalık bir ekiple geldiklerini ancak buradaki en büyük sıkıntının internetten satışa çıkan biletleri ilk günden almalarına rağmen geldiklerinde kendi yerlerine oturamadıklarını söyledi. Her yıl biraz daha kalabalık bir ekiple geldiklerini söyleyen Ray, kapıda ve kapasitenin üzerinde bilet satışı yapılmasının daha önce bilet alan güreş severleri mağdur ettiğini belirtti.

Güreş severlerden belediye yetkililerine çağrı

E-bilette de koltuk ve sıra numarasının yazmasına rağmen yerine kapıda bilet alan ve erken gelen birisinin oturduğunu ve bunun önüne geçilmediğine değinen Ray, "Yerimize oturan kişi de ben de senin gibi para veriyorum, erken gelseydin deyip kalkmak istemiyor. Bir de sonrasında onunla aramızda münakaşa oluyor. Dolayısıyla insanlarla kavga etmek istemiyoruz. Bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

"Bu görüntüler Edirne’ye yakışmıyor"

Yıllardır güreş izlemeye geldiğini ve değişen bir durum olmadığı gibi geliştirmeye de gidilmediğini aktaran Ray, "Buraya şu zemin yakışmıyor. Artık buraya güzel bir stat yapılsın. Biz 10 kişi geliyorsak 100 kişi gelelim. Ama insan yerine konduğumuz bir stadyuma gelelim. Türkiye’nin her ilinden seyirci geliyor. Bu görüntüler Edirne’ye yakışmıyor. 2010 yılından beri geliyorum. Hala değişen hiç bir şey olmadı ve her şey aynı. Böyle devam ederse 2030 yılında da aynı görüntü olacak" şeklinde açıklamada bulundu.




Kaynak: İHA




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY

1

 

 

Murat Vakitçi 

Yazılarını Oku 

Köşeli-Yorum

Gündeme Dair

   

 

 

Kod Adam 

Yazılarını Oku 

Kod Sanattır

Teknoloji Dünyasında Yeni Gelişmeler

 

 

 

Leman Can 

Yazılarını Oku 

İş İnsanı - Yazar

Gündeme Dair

 

SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI