Bugun...



Başkan Çetin: Bölgemizde İşçi Açığı Var

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Çetin, Tekirdağ’ın Çerkezköy, Kapaklı ve Saray ilçelerinde faaliyet gösteren binin üzerinde firmanın istihdam edecek işçi arayışında bulunduğunu ifade ederek, "Giderek artan işçi açığı nedeniyle üretimde sıkıntılar yaşanabilecektir. Şu anda çok fazla mavi yaka, gri yaka ve beyaz yakaya ihtiyaç var" dedi.

facebook-paylas
Tarih: 09-11-2023 12:40

Başkan Çetin: Bölgemizde İşçi Açığı Var

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı Ahmet Çetin, oda üyelerini ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyaretlerde firmaların sorunlarını dinleyen Çetin, en büyük sorunlardan birinin de işçi açığı olduğunu belirtti.

İnsan kıymetleri ofisi kuruldu

Çerkezköy ilçesinin Türkiye’nin en büyük üretim üslerinden biri olduğunu ifade eden Çetin, “Çerkezköy 4 OSB’si ile yeni kurulan özel ihtisas bölgesi ile ekonomiye katkı sağlamaya devam ediyor. Vergi dilimine göre en çok vergi veren şehirler arasında Tekirdağ 6’ncı sıradadır. Bunun da büyük bölümü bölgemiz tarafından karşılanmaktadır. Üretim devam ediyor, artarak devam ediyor. Türkiye’nin en çok büyüyen şehirlerinden biri Çerkezköy, diğeri Kapaklı’dır. Yıllık büyüme oranı yüzde 5’tir. İnsan kaynaklarının mutlaka ve mutlaka bölgemizde ikamet etmesi gerekmektedir. Giderek artan işçi açığı nedeniyle üretimde sıkıntılar yaşanabilecektir. Şu anda çok fazla mavi yaka, gri yaka ve beyaz yakaya ihtiyaç var. Bunları karşılamak için yine Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak insan kıymetleri ofisimizi kurduk. Hangi fabrikanın, hangi üreticiye ihtiyaç duyduğunu belirlenmesi için çalışmalar yapıyoruz. Meslek liseleri ile iş birliği içerisindeyiz. İşçi açığını kapatmak için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

“Doluluk oranı yüzde 97’lere ulaştı”

Sanayi yatırımlarının devam ettiğini ifade eden Çetin, “Çerkezköy, hem yurt içi hem de yurt dışından çok fazla yatırım almaktadır. Doluluk oranı hemen hemen yüzde 97’lere, 98’lere ulaşmış bulunmaktadır. Diğer sanayi yerlerimizde de doluluk oranların yüzde 60’lara ulaşmaktadır. Bu da artarak devam etmektedir” dedi.




Kaynak: İHA




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY

1

 

 

Murat Vakitçi 

Yazılarını Oku 

Köşeli-Yorum

Gündeme Dair

   

 

 

Kod Adam 

Yazılarını Oku 

Kod Sanattır

Teknoloji Dünyasında Yeni Gelişmeler

 

 

 

Leman Can 

Yazılarını Oku 

İş İnsanı - Yazar

Gündeme Dair

 

SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI