Bugun...



Başkan Kozuva: Önümüzdeki Dönem Aday Olmayacağım


facebook-paylas
Tarih: 15-08-2022 23:31

Başkan Kozuva: Önümüzdeki Dönem Aday Olmayacağım

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, önümüzdeki dönem için oda seçimlerinde başkanlığa aday olmayacağını açıkladı.

 

Kapaklı Gazetesi - Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, bir basın toplantısı yaparak önümüzdeki dönemde başkanlığa aday olmayacağını duyurdu.

 

Makamında basın toplantısı düzenleyen Başkan Kozuva, “Bildiğiniz gibi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu üç günlük Trakya programında Odamıza ziyarette bulundu. Bu ziyaret bizleri çok memnun etti. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum.Meclis Başkanımız Sayın Hacı Mehmet Erdoğan’ın bu ziyaretin ardından yaptığı basın açıklaması ise, siz değerli basın mensupları için sürpriz, benim açımdan duygusal anlar yaşamamıza sebep oldu. Bu sürpriz açıklama, basında manşetleri değiştirdi. Bu vesileyle yeni bir basın toplantısı ile duygularımı ve düşüncelerimi açıklama gereği doğdu.

 

Hem TOBB Başkanımız, değerli büyüğüm Rifat Hisarcıklıoğlu’na, hem onun bu isteğini, samimiyetimize güvenerek basın açıklamasında dile getiren can dostum, vefakâr arkadaşım Meclis Başkanımız Sayın Hacı Mehmet Erdoğan’a inanın çok teşekkür ediyorum...Bu anlamlı ziyareti haber yapacak iken adaylığımı manşete taşıyan sizlere de çok teşekkür ediyorum..." dedi.

 

"GÜZEL ÇALIŞMALARA İMZA ATTIK"

 

 Kozuva, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

 

"Arkadaşlar, ısrarla istenmek, beğenilmek, takdir görmek bir insan için çok güzel bir duygu... Allah hepinizden razı olsun... Bu makamlara bizleri tekrar layık gören, hizmetimizin devam etmesini arzulayan değerli başkanlarımızın, dost ve arkadaşlarımızın olması bize onur veriyor... Bu sevinci ve bu gururu bana yaşattıkları için kendilerine minnettarım... Bu vesileyle bir iki cümle ile de olsa duygularımı ifade edeyim.

Şunu bütün samimiyetimle söylüyorum ki bu makama gelirken amacımız Çerkezköy’ümüze Kapaklı’mıza ve Saray’ımıza hizmet etmekti... Bölgemize ve ülkemize hizmet etmekti. Rabbime şükürler olsun, arkadaşlarımızla birlikte her gün daha güzel çalışmalara imza attık. Oda olarak değerli üyelerimize hep ilkleri yaşattık. Odamızı sadece Türkiye’de değil dünyada da tanınan bilinen kabul gören marka haline getirdik. İnanın ki bu başarılar, koltuk ve makam merakı ile olmadı, olmazdı da... Bunun için gönülde insan sevgisi, yürekte memleket sevgisi, zihinde ise sorumluluk duygusu gerekir...

 

Hatırlarsınız, her platformda dile getirdim. “Bu makamlar hizmet için vardır ve öyle olmalıdır.” “Bayrağı daha yükseklere taşımak isteyenin talip olması gereken makamlar olmalıdır.” “Makamdan güç almak isteyenlerin değil makama güç katmak isteyenlerin yeri” olmalıdır. İşte bunun için “Başkanlık” bir bayrak yarışı olmalıdır. Bu düşüncemi dört seneden beri her zaman dile getirdim. Bu makamlara gençlerin gelmesi gerektiğini söyledim.Beni bu makamda yeniden görmek isteyen TOBB Başkanımıza, yeniden aday olmamı arzulayan değerli Meclis Başkanımıza duygusal anlamda yürekler dolusu teşekkür ediyor ve bu bayrak yarışını gençlere bırakma düşüncemi yeniden dile getirmek istiyorum...

 

"NİHAİ KARARIM BU ŞEKİLDEDİR"

 

Tekrar aday olmak yerine, gençlerimizin aday olması ve bizim de onları desteklememiz gerektiği düşüncesindeyim.Şunu özellikle ve aynı samimiyetle belirteyim ki aday olmama düşüncem, asla şahsımın özel işleri sebebiyle alınmış bir karar değildir. Biz, bu zamana kadar her ikisini de kendi mecralarında çok şükür alnımızın akıyla ve başarıyla yürüttüğümüz gibi bundan sonra da çok rahat yürütürüz... Başarılarımız, başaracaklarımızın teminatıdır, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ama bu makama olan saygım, gençlere olan güvenim, bu bayrak yarışını zamanı geldiğinde gençlere bırakmayı gerektirecek kadar kutsaldır. Gençlerimize fırsat verilmelidir... Gençlerimiz bu konuda desteklenmelidir... Nihai kararım da bu şekildedir.

 

Bu basın toplantısı ile hem bana gösterilen teveccühe teşekkür etmek hem de yeniden aday olmama kararımı, değerli üyelerimize ve kamuoyuna siz basın mensupları aracılığıyla tekrar arz etmek istedim. Katılımınız için hepinize tekrar teşekkür ediyorum.”

 

BAŞKAN ADAYI RAHMİ YILMAZ'IN ELEŞTİRİLERİNE CEVAP VERDİ

 

Açıklamasının ardındna basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başkan Kozuva, adaylığını açıklayan tüm adaylara eşit mesafede olduğunu söylerken yönetim kurulu üyesi arkadaşlarından birinin aday olması halinde açık destek vereceğini söyledi. Başkan Adayı Rahmi Yılmaz'ın kendisine yönelik eleştirilerine cevap veren Kozuva, "Rahmi Bey'in kendine göre düşünceleri çok farklıdır. Rahmi bey bu oda kurulduğundan beri bu odada fakat daha ileri gidemedi. Ben hep söylemiştim 23 nisan önümüzde olsaydı ona koltuğu vericektim. Bir günlük en azından başkanlık yapsın mutlu olsun diye. Bundan sonra da koltuğa oturacağını düşünmüyorum. Ama tabi kısmet işi bu. Yine koltuğa oturursa gerçekten bizden bir şeyler isterse de, bilgi birikimimizden paylaşım isterse ona da yardımcı oluruz. Ama Rahmi Bey artık şapkayı çıkarıp masanın üstüne koyup biraz düşünmesi lazım. Her seçime girdiği başkan ile yola çıkıyor. Ben dahil iki dönem oldu. ben yanıma almadığım için aday çıkmadı. Her seçime girdiği başkan ile 1 sene sonra kavga ediyor. Çünkü her seçime girerken 'bu son' diyor. Ama bu son bir bitmedi nedense. İnşallah bu girdiği son olsun. Onu adına da dua ediyorum. " dedi.

 

Kapaklı Gazetesi







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KAPAKLI Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY

1

 

 

Murat Vakitçi 

Yazılarını Oku 

Köşeli-Yorum

Gündeme Dair

   

 

 

Kod Adam 

Yazılarını Oku 

Kod Sanattır

Teknoloji Dünyasında Yeni Gelişmeler

 

 

 

Leman Can 

Yazılarını Oku 

İş İnsanı - Yazar

Gündeme Dair

 

SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI