Bugun...



Başpehlivan Özkaya Kırkpınarda Zirveyi Hedefliyor

Edirne’de Sarayiçi Er Meydanı’nda 662’si yapılan Kırkpınar Yağlı Güreşleri için Edirne’ye gelen başpehlivanlardan Mustafa Doğan Özkaya ilk kez katılacağı başpehlivanlık güreşlerinde şampiyonluğu hedefliyor.

facebook-paylas
Tarih: 07-07-2023 09:40

Başpehlivan Özkaya Kırkpınarda Zirveyi Hedefliyor

Bu yıl Edirne Sarayiçi Er Meydanı’nda 662’ncisi yapılan Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlar son hazırlıklarını yaptı. Geçtiğimiz yıl tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başaltı boyunda 3’üncü olan Mustafa Doğan Özkaya, bu yıl ilk kez katılacağı başpehlivanlık güreşlerinden hedefinin derece almak ve altın kemeri alarak şampiyon olmak istediğini belirtti. Zorlu bir kamp döneminin geçirdiklerini ve Kırkpınar’a çok iyi hazırlandıklarını vurgulayan başpehlivan Doğan, kendisinden fiziki olarak büyük rakiplerini yenerek memleketine altın kemeri götürmek istediğini söyledi.

"Her başpehlivan Kırkpınar’a hazırlanır"

Başpehlivan Mustafa Doğan Özkaya, 662. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne çok iyi hazırlandığını belirterek, "2022 yılında Kırkpınar’da başaltı boyunda 3’üncü olarak başpehlivanlığa yükselmeye hak kazandım. Bu sene ilk kez başpehlivanlık kategorisinde güreş yapacağım. Allah nasip ederse burada güzel bir derece almak istiyorum. Antalya’ya ve memleketim olan Çorum’a madalya götürmek istiyorum. Cengizhan Şimşek ile beraber güzel bir kamp dönemi geçirdik. Hedefimiz olduğundan dolayı çok zorlu bir kamp dönemi yaşadık. Her başpehlivan Kırkpınar’a hazırlanır, bizde kemer ve derece almak için hazırlandık. Güzel kamp döneminin ardından buraya nasibimizi aramaya geldik hayırlısı olur inşallah" dedi.

Kendi rakiplerine göre diğer başpehlivanlardan biraz daha fiziki olarak daha küçük olduğu için seyircilerin ilgisini çektiğini vurgulayan Özkaya, "Fiziki olarak küçük olmam nedeniyle seyirciler ve gürleşeceklerin ilgisini çekiyorum. Güreş severler ezilenin yanında olduğu için ve zorladıkları zaman ister istemez benim tarafını tutmaya başlıyorlar. Bende benden büyük olan başpehlivanlardan İsmail Koç, Ali Gürbüz ve Hüseyin Gümüşalan rakiplerim ile güreş yaptığım için seyirciler bana her zaman saha içinde sevgilerini gösteriyor" diye konuştu.




Kaynak: İHA




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY

1

 

 

Murat Vakitçi 

Yazılarını Oku 

Köşeli-Yorum

Gündeme Dair

   

 

 

Kod Adam 

Yazılarını Oku 

Kod Sanattır

Teknoloji Dünyasında Yeni Gelişmeler

 

 

 

Leman Can 

Yazılarını Oku 

İş İnsanı - Yazar

Gündeme Dair

 

SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI