Bugun...



Çevreyi Kirleten 13 Firma Kapatıldı, 64 Firmaya 17 Milyon Lira Ceza Kesildi

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, çevre kirliliğini önlemek amacıyla denetimlerine hız kesmeden devam ediyor. Çevre kirliliğini önlemek amacıyla denetim ve kontrollerini sürdüren ekipler, 64 firmaya 17 milyon lira ceza kesti.

facebook-paylas
Tarih: 11-04-2023 15:40

Çevreyi Kirleten 13 Firma Kapatıldı, 64 Firmaya 17 Milyon Lira Ceza Kesildi

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, bölgede her türlü çevre kirliliğinin önlenmesine yönelik olarak 1 Ocak 2023 ile 31 Mart 2023 tarihleri arasındaki ilk 3 aylık dönemde mesai içi ve dışı saatlerde ani, şikâyete esas ya da planlı olmak üzere toplam 378 adet denetim gerçekleştirildi. Söz konusu denetimlerde Çevre Kanunu’na aykırı faaliyette bulunduğu tespit edilen 64 adet tesis hakkında idari yaptırım kararı uygulandı. Bu firmalardan 15 adet su kirliliği, 16 adet hava kirliliği, 21 adet atık, 5 adet ÇED, 1 adet egzoz, 5 adet toprak kirliliği ve 1 adet de sıfır atık konularında olmak üzere toplam 17 milyon 77 bin 222 lira 24 kuruş para cezası uygulandı. Ayrıca 13 adet tesis için de faaliyet durdurma kararı verildi.

Tekirdağ İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada denetimlerin devam edeceği ve çevreyi kirleten firmalara 2872 sayılı Çevre Kanununa göre gerekli yaptırımlar uygulanacağı belirtildi.




Kaynak: İHA




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SON DAKİKA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY

1

 

 

Murat Vakitçi 

Yazılarını Oku 

Köşeli-Yorum

Gündeme Dair

   

 

 

Kod Adam 

Yazılarını Oku 

Kod Sanattır

Teknoloji Dünyasında Yeni Gelişmeler

 

 

 

Leman Can 

Yazılarını Oku 

İş İnsanı - Yazar

Gündeme Dair

 

SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI