Bugun...



Çorlu’da Milyar Dolarlık Rant!


facebook-paylas
Güncelleme: 25-03-2024 13:00:20 Tarih: 25-03-2024 12:43

Çorlu’da Milyar Dolarlık Rant!

ÇORLU’DA MİLYAR DOLARLIK RANT!

Çorlu Belediyesi son 3 yılda 4980 dekar alanda imar planlarında değişikliğe gitti. Milyar dolarları bulan imar değişikliğindeki rant Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden geri döndü ve geçmedi. Çorlu Belediyesi imar değişikliğini geçirebilmek için 2 kez ısrarla Büyükşehir Meclisine tekrar gönderdi. Bu kadar büyük rantın arkasında kimlerin olduğu, kimlerin neyin pazarlığını yaptığı ve adaylıkların neyi karşılığında kazanıldığı ise yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Ahmet Sarıkurt’un sürekli gülücük dağıtmasının arkasında ise büyük imar rantı olduğu anlaşıldı.

RANTI ONAYLAMAYAN KADİR ALBAYRAK KOLTUĞUNDAN OLDU

Devrim Gazetesi'nin haberine göre, 2019’da seçimi kazanan Ahmet Sarıkurt, seçimlerin hemen ardından eşinin kuzeni olduğu bilinen Turgut Bolat’ı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde görevli iken Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı yaptı. Göreve gelmesinin ardından İmar komisyonu başkanı ve belediye başkan yardımcısı ile birlikte imar değişikliğine giden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, kendi meclisinden geçirdiği imar rantını Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçiremeyince rantın arkasındaki güçler Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı koltuğundan etti.

CANDAN YÜCEER VE AHMET SARIKURT DAYANIŞMASI

Rant büyük olunca Kadir Albayrak yeniden aday gösterilmedi ve kötü çocuk olarak ilan edildi. Kadir Albayrak’ın yerine Genel Merkez ve Genel Başkan ile arasından su sızmayan Candan Yüceer, büyükşehir belediye başkan adayı olarak açıklandı. Adaylık sürecinde Candan Yüceer’in de Çorlu’ya aday gösterilmesi için Genel Merkez’e Ahmet Sarıkurt ile ilgili telkinlerde bulunduğu ve Ahmet Sarıkurt’u Çorlu Belediye Başkanı olarak istediği iddia edildi.

İMAR RANTI KİMLER İÇİN PLANLANDI?

Çorlu Belediyesi tarafından yaptırılan Türkgücü ve Seymen mahallelerine ait uygulama imar planı değişikliği Çorlu Belediye Meclisi’nden onaylandıktan sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne gönderildi. 2 kez Büyükşehir Meclisi’nden ret yiyen imar planı rantının artışı kimler için planlandı?

YENİ PLANLARDA SAĞLIK TESİSİ VAR MI?

Kadir Albayrak’ın başkanlığında imar planlarına büyükşehirden onay alamayan Ahmet Sarıkurt’un seçimi kazanması halinde yeni dönemde Candan Yüceer de seçimi kazanırsa planları geçirip geçiremeyeceği şimdiden merak ediliyor. Çorlu’ya Ahmet Sarıkurt’un aday olmasını isteyen Candan Yüceer’in hastane sahibi olduğu bilinirken Çorlu Belediyesi’nin hazırladığı imar planı değişiklikleri eğer Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden geçerse yeni planlarda sağlık tesisinin sahibinin kimin olacağı merak uyandırıyor.

TARİH TEKERRÜR EDER Mİ?

Dönemin CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak’ın 2019 seçimlerinde desteğiyle Çorlu Belediye Başkan adayı olarak Ahmet Sarıkurt gösterildi. 2019 yerel seçimlerinin hemen ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ve CHP Çorlu Belediye Meclis üyesi Hasan Toprak’ın Önerler mevkiindeki arazisine sağlık tesisi yapmak maksadıyla kat yüksekliğinin serbest bırakılmasına izin verilmişti. Yeni imar planı değişiklilerinin ardından sağlık tesisi yapacak CHP’li yeni başkan adayı için tarih tekerrür eder mi?

RANTIN İÇİNDE BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISININ ARAZİLERİ VAR

Israrla imar değişikliği istenen Tunçcan Çiftliği ve Leb-i Derya Restoran’ın da içinde bulunduğu alan Türkgücü Mahallesi sınırları içinde kalıyor. Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Veysel Tunçcan’ın arsası emsal alanı 0.30, kat yüksekliği 2 kata kadar olan arazinin 480 dekar olduğu öğrenildi. İmar değişikliğiyle 2 kat olan kat yüksekliğe 4 kata, emsal alanda 4 katına yani 1.20’ye çıkarılıyor. Bu plan değişikliği ile 480 dekar alan üzerine mega AVM, 5 yıldızlı oteller ve rezidanslar yapılabilecek hale getiriliyor. İmar değişikliğinden önce 1200 daire yapılabilecek alana bu değişiklikten sonra 4 bin 800 daire yapılabilir hale geliyor.

İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ SADECE BU KADAR DEĞİL! 40 BİN YENİ KONUT!

İmar planı değişikliği sadece bununla kalmıyor. Leb-i Derya Restoran’dan başlayıp Yakuplu Mahallesi kavşağına kadar devam eden 2 bin 250 dekarı kapsıyor. Ve ayrıca Seymen Mahallesi’nde D-100 karayoluna cepheli 2 bin 250 dekarlık arazide de plan değişikliği yapılıyor. Toplamda bölgedeki 4 bin 500 dekar alanı kapsayan imar değişikliği ile tarlalar arsaya çevriliyor. Bu imar planı değişiklikleri ile bölge 5 kata çıkarılıyor. Her iki bölge toplam 40 bin konut yapılabilir hale getiriliyor.

İMAR DEĞİŞİKLİĞİ YAPA YAPA BİTİREMEDİLER! ÇORLU’YA 79 BİN YENİ KONUT!

İmar planı değişiklikleri bu kadarla bitmedi. Son 3 yılda Emlak Konutlarının arkasındaki 3 bin dekarlık alanda yeni 25 bin yeni konut alanı için imara açıldı. Çorlu Belediyesi ‘bu kadar yetmez’ dedi ve 2 ay önce Ocak ayında Emlak Konutları ile Önerler Mahallesi arasındaki 3 bin 300 dekarlık alanı da emsal alan 0.50 olarak planladı ve bu alanda 14 bin adet yeni konut yapılabilecek hale getirdi. Son 3 yılda yapılan imar planı alanları ve değişiklikleri ile yeni bölgelerde 79 bin adet konut yapılabilecek duruma hazır hale getirildi. Yeni alanların imara açılması için yapılan imar planı değişiklikleriyle birlikte 79 bin yeni konutta yaklaşık 240 bin yeni nüfus olacak. Böylece Çorlu’nun nüfusu 600 binlere çıkacak.

ÇORLU BELEDİYESİ 600 BİN NÜFUSA NASIL HİZMET EDECEK?

İmar rantına hayır demeyen, her yeri imara açan Çorlu Belediyesi, bu kadar fazla nüfusa nasıl ve ne şekilde hizmet edecek. Mahallelerinde hala kanalizasyonu olmayan, fosseptiklerin vidanjörlerle çekildiği, yapılan yolların 3 ay sonra yeniden bozulduğu Çorlu’ya yeni nüfusun yeni sorunlar getireceği aşikar. Yıllardan bu yana bir türlü altyapı ve bozuk yol sorununu çözüme kavuşturamayan Çorlu Belediyesi, 600 bin nüfusa nasıl hizmet verecek? Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu Belediye Başkan Adayı Ahmet Sarıkurt, susarak bu gerçekleri geçiştiremez! Çorlu halkına bunların cevabını vermek zorunda!

 

Kaynak Devrim Gazetesi 




Kaynak: Devrim Gazetesi




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAŞAM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY

1

 

 

Murat Vakitçi 

Yazılarını Oku 

Köşeli-Yorum

Gündeme Dair

   

 

 

Kod Adam 

Yazılarını Oku 

Kod Sanattır

Teknoloji Dünyasında Yeni Gelişmeler

 

 

 

Leman Can 

Yazılarını Oku 

İş İnsanı - Yazar

Gündeme Dair

 

SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI