Bugun...



ÇOSB’de gergin grev


facebook-paylas
Güncelleme: 23-08-2021 12:46:12 Tarih: 23-08-2021 12:42

ÇOSB’de gergin grev

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Adkotürk isimli fabrikada çalışan 21 işçinin sendika üyesi olduğu gerekçesiyle işten çıkartıldığı iddiasıyla Tek-Gıda İş Sendikası grev kararı aldı. Fabrikanın önüne “Bu işyerinde grev vardır” pankartı asılırken, greve katılmayan işçileri taşıyan servis minibüsünün girişi engellenmeye çalışılınca, polis ile sendika üyeleri arasında gerginlik yaşandı.

 

Tek Gıda İş Sendikası, fabrikada çalışan 21 işçinin sendika üyesi olduğu gerekçesiyle işten çıkartıldığı iddia etti. Sendika, fabrikada çalışan üyelere haksızlık yapıldığı gerekçesiyle grev kararı aldı.

SABAH 07.00’DA FABRİKA ÖNÜNDE TOPLANILDI

Bugün sabah saat 07.00’da 100’ün üzerinde sendika üyesi fabrikanın önünde toplandı. Sendikalılar fabrika aleyhine sloganlar atarken, çevik kuvvet ekipleri ise fabrikanın girişinde geniş güvenlik önlemi aldı.  

GERGİNLİK YAŞANDI

Sendikanın aldığı grev kararına katılmayan işçileri taşıyan servis minibüslerinin içeriye girişleri sırasında ise gergin anlar yaşandı. Bazı sendika üyeleri, fabrikanın giriş kapısında oturma eylemi yaparak ya da bekleyerek servis araçlarının içeri girişini engelledi. Bunun üzerine polis ile sendika üyeleri arasında itiş-kakış yaşandı.

Sendikalılar, işveren korkusuna servisteki işçilerin greve katılamadığını iddia etti. Gerginliğin önlenmesi için ise polis ile sendika yetkilileri bir konuşma yaptı ve ardından üyeler orta refüje çıktı. Servis minibüsleri de sorunsuz bir şekilde fabrikanın içine giriş yaptı.
Sendika yetkilileri, grevlerinde haklı olduklarını belirterek, haklarını sonuna kadar arayacaklarını ifade ettiler.
Fabrikadan ise grev ile ilgili bir açıklama yapılmadı.
 

 

Çerkezköy Bakış







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SÜLEYMANPAŞA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY

1

 

 

Murat Vakitçi 

Yazılarını Oku 

Köşeli-Yorum

Gündeme Dair

   

 

 

Kod Adam 

Yazılarını Oku 

Kod Sanattır

Teknoloji Dünyasında Yeni Gelişmeler

 

 

 

Leman Can 

Yazılarını Oku 

İş İnsanı - Yazar

Gündeme Dair

 

SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI