Bugun...



Denizlerde Av Yasağı Başladı

Denizlerde bugün av yasağının başlamasıyla Tekirdağ’da onlarca tekne limana döndü.

facebook-paylas
Tarih: 15-04-2023 12:00

Denizlerde Av Yasağı Başladı

Denizlerde 15 Nisan av yasağının başlamasıyla birlikte Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesindeki balıkçılar limana dönerek, teknelerini rıhtıma bağladı. Paydos eden tayfalar av yasağının biteceği 1 Eylül 2023 tarihine kadar tekne bakım faaliyetlerine başlarken, 12 metrenin altındaki tekneler ise ağ atmaya devam edecek.

“Güzel bir sezon geçirdik”

Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu yaptığı açıklamada, “Bu sene eylül ayında ‘Vira Bismillah’ dedik. Allah’a şükürler olsun bu sezon balıkçı arkadaşlarımız palamut sezonundan çok memnun kaldılar. Karadeniz bu sene çok bereketli geçti. Süleymanpaşa’da bulunan arkadaşlarımız, faaliyetlerini Karadeniz’de yaptılar. Eylül ayından kasım ayına kadar da palamutçuluğa devam ettik. Kasımda teknelerimiz karides avcılığına devam ettiler. Allah bin bereket versin, bu sene güzel ve keyifli bir sezonumuz geçti” dedi.

12 metrenin altındaki tekneler avlanmaya devam edecek

Pehlivanoğlu, “Gece 00.00’dan itibaren tamamen yasağa giriyoruz. Büyük gırgır tekneler tamamıyla yasağa girecekler. Teknesi 12 metrenin altında olan balıkçı arkadaşlarımız, menekşe balığı tutarak, istavrit balığı tutarak, tekir, çinekop tutarak faaliyetlerini devam ettirecekler. Büyük teknelerimiz de çeşitli tamirlerini yapacaklar. İnşallah eylülde bol lüfer ile sezonumuza başlayacağız” dedi.




Kaynak: İHA




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY

1

 

 

Murat Vakitçi 

Yazılarını Oku 

Köşeli-Yorum

Gündeme Dair

   

 

 

Kod Adam 

Yazılarını Oku 

Kod Sanattır

Teknoloji Dünyasında Yeni Gelişmeler

 

 

 

Leman Can 

Yazılarını Oku 

İş İnsanı - Yazar

Gündeme Dair

 

SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI