Bugun...



Dünya Şehit Çocukları Günü’nde Filistin’de Ölen Çocukları Yâd Ettiler


facebook-paylas
Tarih: 23-12-2023 19:28

Dünya Şehit Çocukları Günü’nde Filistin’de Ölen Çocukları Yâd Ettiler

Dünya Şehit Çocukları Günü’nde Filistin’de ölen çocukları yâd ettiler 

Çorlu'da, çok sayıda dernek ve sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu platformun Dünya Şehit Çocuklar Günü dolayısıyla düzenlediği programda Filistin’de ölen çocuklar dualarla yâd edilirken İsrail’in saldırıları ise kınandı. 

 

Türk ve Filistin bayrakları taşıyan  çocuklar da; İsrail’in katlettiği akranları için kaleme aldıkları duygu dolu mektupları ve şiirleri okudular. Temsili tabutların önüne oyuncaklar bırakan çocuklar, Gazze'li kardesleri için dua ettiler. 

 

İsrail’in, Gazze’deki katliamında 20 binden fazla sivil hayatını kaybetti. Trakya'nın incisi Çorlu'da,  İsrail’in saldırılarına tepki göstermek ve Filistin halkına yardım eli uzatmak amacıyla çok sayıda dernek ve vakf etkinliğe katılım sağladı. 

 

Platform üyeleri, Dünya Şehit Çocuklar Günü çerçevesinde anlamlı bir programa imza attı. Tarihi Süleymaniye Camiinde kılınan öğle namazına müteakip düzenlenen  programda platform sözcüsü Muhsin Karapınar basın metnini okudu.

Gazze'li kardeşlerine seslenen Karapınar'ın okuduğu metni takdim ediyoruz:

İsrail şu an saatte ortalama 6 çocuk ve 4 kadın öldürüyor yavrularına anne sevkatiyle bağrına basacagi kokularını içine çekeceği yerde onların cansız bedenlerini taşıyor kan ve barut kokusundan başka bir koku almıyorlar dini insani vicdani hiç bir kaygısı olmayan İsrail bir çok anneyi evladından kopardı küçük çocuklar su içmeden yemek yemeden İsrail'in attığı bombalarla hayatından kopariliyor.

Katil İsrail kirli ellerini Filistin'de ki kardeşlerimizin üzerinden cekmiyor zalimliklerini sürdürüyorlar korktunuz değil mi telaşa kapıldıniz düşüncesi bile ne kadar acı her gün bununla yaşamak hergun ölümle burun buruna olmak... oysa biz çocuklar Filistin'de her gün bu korkuyla yaşıyoruz,bircogumuz şehit oluyor kalanlarimiz bu korkuyla her an yüzleşiyor biz Filistinli çocuklar adeta ölüme doğuyoruz bizler ülkemizde geleceğe dair planlar yapamıyoruz nereden ne zaman katil İsrail'in hedef gözetmeyen bir bombasiyla karsilacagimizi bilmeden yaşıyoruz .

 

şimdilerde çoğumuz sıcacık anne kucağına hasret hayata tutunmaya çalışıyoruz biz dünyaya kan ve göz yaşından başka bir şey sunmayan Siyonistler ve onların kölelerine asla itaat etmeyeceğiz. bizleri öldürseniz bile arkamızdan gelecek kardeşlerimiz özgür Filistin bayrağı altında mescidi aksa nin bahçesinde kuşları yemleyecekler.Bharekete geçmeniz için daha kaç anne evladını kaybedecek burada olan bir savaş değil soykırım. bu soykırıma bu zulme sessiz kalmayın daha kaç tane kardeşimiz bu sessizlikte nefessiz boğulacak artık biz çocuklar bile biliyoruz ki Bati medeniyeti tek dişi kalmış bir canavar .

katiller sürüsu İsrail'i destekleyenlerin vicdanida yok merhametide adalet duygusuda yok bugün çocuk haklarını koruduğunu savunan Birleşmiş Milletler nerede neden bu zulme dur demiyorsunuz ey Filistinli kardeşlerimize ve dünya çocuklarına parıltılı gelecekler vaat ederek bizleri yöneten sözde liderlerimiz neden kardeşlerimizin ölmesine sessizsiniz sizlerde biliyorsunuz ki tüm çocuklar gibi onlarında sıcak ve güvenli bir yerde yaşama hakkı ülkesine ve dinine faydalı bir insan olmak için eğitim alma hakkina sahipler. 

Şimdi bizlerin yapacağı en önemli şey boykotu devam ettirmek. Çorlu'da İsraili destekleyen firmaların şubeleri var, bunları öyle bir protesto edelim ki Çorlu'dan ve ülkemizden defolup gitsinler. Kardeşlerim Boykot bizim en önemli silahımızdır.israili destekleyen firmaların mallarını almayarak israile akan maddi kaynakları kurutmaya devam edelim savaş bitse de ateşkes olsa da bu işgalci teröristlerin en çok sevdikleri ekonomik damarlarını kurutalım. Ticari ilişkilerimize artık son verelim. Biz gençler reel politik yada siyasi konjonktür gibi kelimeleri henüz iğrenmedik. Ve öğrenmeye de hiç niyetimiz yok. 

 

 Ancak Abdurrahim Karakoç üstadın şu dizelerini iyi öğrendik 

İlaç olsa içme düşman tasından 

Sakın taş attırma dost arkasından

Kim ikiyüzlüyse tut yakasından 

Bir yüzüne bir de canına tükür. 

Bizler Türkiye’deki çocuklar olarak Gazzenin çocuklarına söz veriyoruz. senin için çalışacağız. Söz veriyoruz senin için derslerimizde. başarılı olacak ve senin için güzel mesleklere sahip olacağız. Mühendis olup seni koruyacak. teknolojiler gelişNreceğiz. Doktor olup yaralıları iyileştireceğiz. Yazar olup dünyaya senin 

hikayeni anlatacağız. Asker olup seni kurtarmaya geleceğiz. Seni Çok seven ve seninle Aksa’da buluşmak İsteyen  kardeşlerin.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAŞAM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY

1

 

 

Murat Vakitçi 

Yazılarını Oku 

Köşeli-Yorum

Gündeme Dair

   

 

 

Kod Adam 

Yazılarını Oku 

Kod Sanattır

Teknoloji Dünyasında Yeni Gelişmeler

 

 

 

Leman Can 

Yazılarını Oku 

İş İnsanı - Yazar

Gündeme Dair

 

SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI