Bugun...



Edirnede 1923 Bitki Ve Hayvan Örneğinin Sergilendiği Müze Açıldı

754 türden 1923 bitki ve hayvan türünün sergilendiği Doğa Tarihi Müzesinin açılışı, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un katılımıyla gerçekleştirildi.

facebook-paylas
Tarih: 07-01-2023 22:30

Edirnede 1923 Bitki Ve Hayvan Örneğinin Sergilendiği Müze Açıldı

Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim elemanlarınca 40 yıldır biriktirilen bitki ve hayvan türlerinden oluşan müzenin açılışında konuşan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, “Müzelerin görerek eğitim ve öğretime katkı sağladığı, her yaştan insanı geliştirdiği, ufkunu açtığı açıdan düşündüğümüzde bu tarz müzeler, eğitimler, dersler g-hatta bilim insanlarının bulunacağı konferanslar için önemli mekanlar. Öğrenciler için kitaplarda gördükleri, belgesellerde seyrettikleri varlıkların gerçeğini burada gözleriyle görmeleri için çok önemli bir yer. Öğrenmede görsellik pekiştiricidir. Öğrenilen bilgilerin müzede görsellerle pekiştirerek hafızada kalıcı olması sağlanacaktır” dedi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Erhan Tabakoğlu da, müze hakkında bilgiler verdi. Tabakoğlu, “754 türe ait kuşlar, sürüngenler, balıklar, bitkiler, böcekler 1923 örneğin sergilendiği örnek müze. Müzede sergilenmek amacıyla hiçbir canlıya zarar verilmemiştir. Bu müze son derece profesyonel bir ekip tarafından hazırlanmıştır. Biyoloji Bölümünün depolarında bulunan 100 bin böcek materyalinin bini aşkın iskelet ve dondurulmuş omurga örneklerinin zaman zaman değiştirilerek sergileneceği bir müze haline gelecektir” açıklamasında bulundu.




Kaynak: İHA




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY

1

 

 

Murat Vakitçi 

Yazılarını Oku 

Köşeli-Yorum

Gündeme Dair

   

 

 

Kod Adam 

Yazılarını Oku 

Kod Sanattır

Teknoloji Dünyasında Yeni Gelişmeler

 

 

 

Leman Can 

Yazılarını Oku 

İş İnsanı - Yazar

Gündeme Dair

 

SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI