Bugun...



Edirnede Seyyar Sandık Evlerinden Çıkamayan Seçmenlerin Ayağına Gitti

Edirne’de sandığa gidemeyen yaşlı ve yatalak hastalar ile engelli vatandaşların seyyar sandık ayağına gitti.

facebook-paylas
Tarih: 14-05-2023 16:00

Edirnede Seyyar Sandık Evlerinden Çıkamayan Seçmenlerin Ayağına Gitti

Yurt genelinde vatandaşlar sabah saat 08.00 itibarıyla sandığa gitmeye başladı. 319 bin 723 seçmenin oy kullanacağı Edirne’de sandığa gidemeyen seçmenlerden talep edenlerin ayağına seyyar sandık götürüldü. Sandık kurulu başkanı ve görevlilerin kimlik kontrolünün ardından oy kullanma işlemi gerçekleştirildi.

Felçli olduğu için oyunu evinde seyyar sandıkta kullanan 74 yaşındaki Sami Kaplan, oy kullanamayacağını düşünerek üzüldüğünü ifade ederek, "Çok mutluyum oy kullandığım için. Biz müracaat ettik evde kullanmak için, kendim felçli olduğum için. Oy kullanamayacağım için üzülüyordum. Müracaatımız kabul oldu ve çok rahat şekilde oy kullandım. Ülke için hayırlı olmasını dilerim" dedi.

“Çok memnun kaldık”

Güllü Kaplan ise, eşi evde oy kullandığı için mutlu olduğunu belirterek, "Eşimin felçli raporu vardı. Seçmen listeleri açıklanmadan önce başvuru yapmıştım. Başvurumuz kabul edildi ve bugün de sandık kurulu geldi. Eşim ilk defa evde oy kullanıyor. Allah razı olsun, sağlık hizmetlerimiz eve kadar geliyor. Oy kullanma işlemi de bu şekilde olduğu için çok memnun kaldık" diye konuştu.

“Milletimize hayırlı olsun”

Yaşadığı sağlık sorunları sebebiyle evden çıkamadıklarını söyleyen Mehmet Tekin, eşi Fatma Tekin’in evinde rahatça oy kullanma imkanı bulduğuna değinerek, "Eşimin evde oy kullanması için sandık geldi. O da bugün oyunu kullandı. Biz de yardımcı olduk ve böylelikle okula gitmekten kurtardılar bizi. Çünkü eşimin sağlık durumu sebebiyle bizim için zahmetli olacaktı. Oyumuz milletimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.




Kaynak: İHA




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAŞAM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY

1

 

 

Murat Vakitçi 

Yazılarını Oku 

Köşeli-Yorum

Gündeme Dair

   

 

 

Kod Adam 

Yazılarını Oku 

Kod Sanattır

Teknoloji Dünyasında Yeni Gelişmeler

 

 

 

Leman Can 

Yazılarını Oku 

İş İnsanı - Yazar

Gündeme Dair

 

SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI