Bugun...



Edirneli Esnaftan ‘Askıda Ekmek Uygulaması

Edirne’de Çavuşbey Mahallesi Ağaçpazarı Caddesi’nde faaliyet gösteren bir fırın, veren el ile alan elin birbirini görmediği ve yıllar önce başlattığı ‘Askıda Ekmek’ uygulamasını günümüzde de sürdürüyor.

facebook-paylas
Tarih: 28-01-2023 11:20

Edirneli Esnaftan ‘Askıda Ekmek Uygulaması

Edirne’de Çavuşbey Mahallesi Ağaçpazarı Caddesi’nde faaliyet gösteren bir fırın, yıllar önce başlattığı ve günümüzde de devam ettirdiği ’Askıda Ekmek’ uygulaması diğer işletmelere de örnek oluyor.

Ülkemizde çok eski dönemlere uzanan askıda ekmek geleneği Edirne’de de duyarlı bir esnaf tarafından sürdürülüyor. Çavuşbey Mahallesi Ağaçpazarı Caddesi’nde faaliyet gösteren bir fırın diğer işletmelere örnek bir uygulama başlattı. Askıda ekmek uygulaması başlatan fırıncı esnafı, ihtiyaç sahiplerini boş çevirmiyor. Fırıncının başlattığı askıda ekmek uygulaması, çevredekilerin de takdirini topluyor.

“Askıda Ekmek” anlayışıyla sürdürülen gelenekte, fırından alış veriş yapan vatandaşlar tarafından dar gelirli ailelere destek olmak amacıyla bağış yapılıyor. Bağışlar fırına asılan tabloya işleniyor. İhtiyaç sahipleri ise fırına geldiklerinde hiçbir ücret ödemeden ekmeğini alıp evinin yolunu tutuyor.

"Müşterileri boş çevirmiyoruz"

6 yıldır fırında çalışan Mehmet Gökbulut, "Bağış yapan da var. Biz müşterileri boş çevirmiyoruz. Talep çok var. Vatandaşlar birbirine çağrı yapıyor. Herkes birbirine bu fırında askıda ekmek olduğunu söylüyor. Böylece gelip bağış yapan sayısı da artıyor. İhtiyaç sahibi kimseyi boş çevirmiyoruz. Bize gelen boş çıkmıyor" dedi.

12 senedir bu fırından alışveriş yaptığını söyleyen Müşterilerden Ayşe Peker, "Durumu olmayanlara yardımcı oluyorlar. Bu duyarlı davranışı çok güzel. Bu uygulamanın diğer işletmelere de örnek olmasını diliyoruz. Memnunuz" dedi.




Kaynak: İHA




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SON DAKİKA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY

1

 

 

Murat Vakitçi 

Yazılarını Oku 

Köşeli-Yorum

Gündeme Dair

   

 

 

Kod Adam 

Yazılarını Oku 

Kod Sanattır

Teknoloji Dünyasında Yeni Gelişmeler

 

 

 

Leman Can 

Yazılarını Oku 

İş İnsanı - Yazar

Gündeme Dair

 

SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI