Bugun...



Geleneksel Yöntemlerle Pul Biber Üretimi

Kırklareli’nin Vize ilçesinde Güneydoğu Asya’dan Akdeniz’e kadar birçok kültür mutfağında önemli yere sahip baharatlardan olan pul biber, birçok aile tarafından geleneksel yöntemlerle kendi evlerinde yapılıyor.

facebook-paylas
Tarih: 30-10-2023 17:00

Geleneksel Yöntemlerle Pul Biber Üretimi

Güneydoğu Asya’dan Akdeniz’e kadar birçok kültür mutfağında önemli yere sahip baharatlardan olan pul biber, birçok aile tarafından geleneksel yöntemlerle kendi evlerinde yapılıyor. Bu geleneksel yöntemlerle üretimi yapılan pul biberin, tadını özel kılıyor. Geleneksel üretim; biber hasadı, kurutma, öğütme ve eleme gibi birçok aşamadan oluşuyor.

Vize Tarım ve Orman İlçe Müdürü Zeynep Şeyda Gürsu ve İlçe Müdürlüğü teknik personeli, ilçenin Doğanca köyünde geleneksel yöntemlerle pul biber yapmakta olan Şengül Varol’u ziyaret etti. Ziyarette üretim aşamaları incelenerek, kadın elinin değdiği her şey gibi kültürlerin özünden gelen bu lezzetin de yine kadın elinde geleneksel yöntemle tatlandığına değinildi.

İlçe Müdürü Zeynep Şeyda Gürsu, Cumhuriyet’in 100. yıl sevincini yaşamakta olan üretici Şengül Varol’a ve diğer üretici kadınlara ithafen, “Geçmişten günümüze çalışan üreten tüm kadınlar Cumhuriyet’in temel taşlarından biri olmuş ve bundan sonra da Cumhuriyetimizin daha ileri taşınmasında büyük katkıda bulunacaktır” dedi.




Kaynak: İHA




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY

1

 

 

Murat Vakitçi 

Yazılarını Oku 

Köşeli-Yorum

Gündeme Dair

   

 

 

Kod Adam 

Yazılarını Oku 

Kod Sanattır

Teknoloji Dünyasında Yeni Gelişmeler

 

 

 

Leman Can 

Yazılarını Oku 

İş İnsanı - Yazar

Gündeme Dair

 

SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI