Bugun...



Gurbetçiler Türkiyeye Akın Ediyor

Yaz tatilini ve Kurban Bayramını anavatan Türkiye’de geçirmek isteyen gurbetçiler, Edirne’deki sınır kapılarından akın akın giriş yapmaya devam ediyor.

facebook-paylas
Tarih: 28-06-2022 14:20

Gurbetçiler Türkiyeye Akın Ediyor

Çoğunlukla Kapıkule Sınır Kapısını tercih eden gurbetçiler, zaman zaman yoğunluk oluşturuyor. İpsala ve Lalapaşa ilçelerinde bulunan diğer sınır kapılarına da yönelen gurbetçiler, günler süren yolculuğun ardından Türkiye’ye ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Sınır kapılarından giriş yaparken ay yıldızlı Türk bayrağını görünce duygu dolu anlar yaşadıklarını anlatan gurbetçiler, Türkiye’nin hasretiyle yaşadıklarını anlattı.

Almanya’da yaşayan Aylin Kaplan Türkiye sınırlarına girince çok duygulandığını vurgulayarak, “Almanya’da yaşıyorum. Türkiye’ye tatil yapaya, ailemizi görmeye geldik. Kapıkuleye varınca gözlerim yaşardı. Gururlandım, mutlu oldum ve ailem, arkadaşlarım aklıma geldi. 1 senedir göremiyorum. Arkadaşlarımı, ailemi göreceğim. Türkiye çok başka benim her şeyim. Almanya’da doğdum. Arkadaşlarım orada Türkiye’ye gelince çok mutlu oluyorum, çok güzel bir ülke. Burada huzur var” dedi.

Memleketi Şanlıurfa’ya gideceğini Sündüz Doğan belirterek, “Her sene diyoruz araba ile gelmeyeceğiz ama her senede geliyoruz. Önce İstanbul’a gideceğiz oradan da Şanlıurfa’ya gideceğiz. 1 - 2 hafta kaldıktan sonra iş başına döneceğiz. Sevdiklerimizi çok özledik” şeklinde konuştu.

Almanya’dan memleketi Şanlıurfa’ya giden Abuzer Doğan Türk bayrağını gördüğü gibi çok mutlu, huzurlu olduğunu söyledi.




Kaynak: İHA




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SON DAKİKA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY

1

 

 

Murat Vakitçi 

Yazılarını Oku 

Köşeli-Yorum

Gündeme Dair

   

 

 

Kod Adam 

Yazılarını Oku 

Kod Sanattır

Teknoloji Dünyasında Yeni Gelişmeler

 

 

 

Leman Can 

Yazılarını Oku 

İş İnsanı - Yazar

Gündeme Dair

 

SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI