Bugun...



MALKARA KENT KONSEYİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI


facebook-paylas
Tarih: 24-08-2021 14:29

MALKARA KENT KONSEYİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI

5393 sayılı Belediye Kanununun 76 sayılı maddesi gereğince Malkara Belediyesi tarafından koordine edilen Malkara Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı 23 Ağustos 2021 Pazartesi günü saat 11.00'de Ziraat Odası Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Malkara Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısına; Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, CHP Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan, MHP Malkara İlçe Başkanı İbrahim Zilbastı, Memleket Partisi İlçe Başkanı Olcay Düngel, Belediye Başkan Yardımcısı Ersin Kaçar, Belediye Meclis Üyeleri Nuran Başkütük, Mustafa Özer, Malkara Kent Konseyi Başkanı Hasan Akçay, Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları ile temsilcileri, dernek başkanları, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Malkara Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve tüm aziz şehitlerimiz adına saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Malkara Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısında ilk olarak Divan Kurulunun seçimi yapıldı.

Yapılan seçimde Divan Kurulu Başkanlığına Muhtarlar Derneği Başkanı Ender Çeşme seçildi.

Malkara Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısında Malkara Kent Konseyi Başkanı Hasan Akçay, CHP Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan, MHP Malkara İlçe Başkanı İbrahim Zilbastı ve Recep Kartay (AK Parti Temsilcisi) konuşma gerçekleştirdiler.

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; “Siyasi partilerimizin değerli temsilcileri, saygıdeğer muhtarlarımız ve hemşehrilerimiz hepiniz Malkara Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısına hoş geldiniz. Malkara Kent Konseyimizle 2 yılı aşkın bir süredir birlikte çalışıyoruz. Pandemi süreci belki bazı işleri yapmamıza engel oldu. Fakat pandemi sürecine rağmen arkadaşlarımız yılmadan usanmadan çalışmaya devam ettiler. Malkara Kent Konseyi’nin koordinesinde Malkara’da tüm siyasi partilerimizin katılımıyla mahallelerimizde toplantılar düzenledik. Yaptığımız bölge toplantıları çokta güzel ilgi gördü. Özellikle kırsal mahallelerimizin sorunları açısından Malkara’da ortak iletişimi geliştirme açısından bizlere ciddi anlamda yol gösterdi. Bu yüzden emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Bizim önemsediğimiz bir proje daha var. Özellikle yerel yönetimlerin katılımcılığı ile ilgili. Bazı ülkelerde yerel yönetimlerin bütçeleri görüşülürken mahallelere yapılacak yatırım ile ilgili mahalle muhtarlarının veya o mahalle adına seçilen yetkililerin ciddi anlamda söz hakkı var.

Yeni yaptığımız proje Avrupa Birliğinden destek alan bir proje, yerel yönetimde katılımcılık esaslı bir proje, burada yasa ile olmasa da şifayi olarak önümüzeki yılların bütçesini yaparken Malkara Belediyesi tarafından yerel katılımcılarında bu sürece ortak edileceği bir proje.

Bizler o mahallede seçilmiş muhtar kadar o mahallenin sorunlarına ve ihtiyaçlarına hakim olmamız imkansız. Çünkü mahallenin özelinde yaşayan kişiler bizlerin baktığından farklı bir gözle mahallesine bakıp orada yapılabilecek işleri daha iyi tespit edebiliyorlar. Bütçenin ve stratejik planın oluşmasında bunların katkıları geleceğe daha güzel bir Malkara bırakmak için çok önemli.

Umuyorum paylaşarak ve paylaştığımız konuda hizmet kalitesini arttırarak tüm kamu kurumları ile birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Yeniden güven tazeleyerek Kent Konseyi Başkanı seçilen Hasan Akçay’a ve yönetim Kurulu üyelerini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Malkara Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu dilek ve temennilerin ardından son buldu.

Malkara Kent Konseyi Başkanı seçilen Hasan Akçay’ın listesi aşağıdaki isimlerden oluştu.

Malkara Kent Konseyi Başkanı Hasan Akçay

Malkara Kent Konseyi Yürütme Kurulu Asil Üyeleri

Muhittin Yıldırım (CHP Temsilcisi)

Recep Kartay (AK Parti Temsilcisi)

Yeliz Çelik (İYİ Parti Temsilcisi)

Hüseyin Yontar (MHP Temsilcisi)

Akgül Öztürk (Ziraat Odası Temsilcisi)

Hamiyet Kurban (Türk Kadınlar Birliği Temsilcisi)

Recai Öztürk (Muhtarlar Derneği Temsilcisi)

Erkut Meriç (Malkara Romanlar Derneği Temsilcisi)

Engin Gürfiliz (Malkara Meslek Yüksekokul Temsilcisi)

Ümit Koşar (İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Temsilcisi)

Ahmet Yılmaz (İlçe Müftülüğü Temsilcisi)

Gökhan Fındık (Malkara Taekwondo Spor Kulübü Temsilcisi)

 

Yedek Üyeler;

Neslihan Demir (DEVA Partisi Temsilcisi)

Yüksel Bora (Memleket Partisi Temsilcisi)

Halil Salmanlı (Ticaret ve Sanayi Odası Temsilcisi)

Anıl Kurt (Tekirdağ Barosu Malkara Temsilcisi)

Kamil Yıldırım (Karacahalil Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği Temsilcisi)







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SÜLEYMANPAŞA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY

1

 

 

Murat Vakitçi 

Yazılarını Oku 

Köşeli-Yorum

Gündeme Dair

   

 

 

Kod Adam 

Yazılarını Oku 

Kod Sanattır

Teknoloji Dünyasında Yeni Gelişmeler

 

 

 

Leman Can 

Yazılarını Oku 

İş İnsanı - Yazar

Gündeme Dair

 

SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI