Bugun...



MHP'li Önsel: Bu İşin Peşini Bırakmayacağız


facebook-paylas
Güncelleme: 05-07-2022 14:48:03 Tarih: 05-07-2022 14:45

MHP'li Önsel: Bu İşin Peşini Bırakmayacağız

 

Çerkezköy Belediye Meclis Toplantısı’nda gündem dışı söz alan MHP’li Koray Önsel, Cumhuriyet Meydanı’na yapılan projenin davet usulüyle ihale edildiğini belirterek, fiyatlarla ilgili soru işaretlerinin olduğunu savundu.

MHP’li Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Koray Önsel, yer altı otoparkının iptali sonrasında yeniden ihale edilen Meydan Projesi ile ilgili maliyetlerin aşırı olduğunu belirterek, davet usulüyle ihale edilmesine de tepki gösterdi. Önsel, “Sadece 21 gün beklenseydi, açık ihale edilebilirdi. Türkiye’nin her yerinden firma ihaleye girerdi. Milletin parası da çarçur edilmezdi.” dedi.

 

ÖNSEL MEYDAN PROJESİNİN İHALESİNİ GÜNDEME TAŞIDI

 

Halihazırda yapımı devam eden Çerkezköy Belediye Meydanı (Cumhuriyet Meydanı) projesiyle ilgili olarak gündem dışı söz isteyen MHP’li Belediye Meclis Üyesi Koray Önsel, toplantının sonunda Meclisi yöneten Belediye Başkan Vekili Cevdet Aykaç’tan söz aldı. Önsel, daha önce iptal edilen ‘Tam otomatik yer altı otoparkı ve meydan üstü yapımı’ işini hatırlatarak yaptığı açıklamalarında yeniden ihale edilen meydan üstüyle ilgili ‘İhale’ endişelerini dile getirdi. Meydan üstünün yapılan yeni ihalesinin davet usulüyle gerçekleşmesine tepki gösteren Koray Önsel, şunları kaydetti:

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE SORDUK!

 

Geçen ay Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nde daha önce yapılacak olan ve 17 Nisan 2021 tarihinde ihale edilen ve 17 Ağustos 2022 tarihinde ise sözleşmesi imzalanan ‘Tam otomatik yer altı otoparkı ve meydan düzenlemesi projesiyle ilgili dilekçe verdik. Biliyorsunuz bu ihale iptal edildi. Sonradan sadece meydan üstü için ihale yapıldı. Büyükşehir’in ilk ihalesinin neden iptal edildiği, hangi tarihte iptal edildiği, ihale iptal edilinceye kadar firmaya bir ödeme yapılıp yapılmadığı, ihalesi iptal edilen firmaya bir yaptırım uygulanıp uygulanmadığını sorduk. Bu ay cevabını alacağız. Kadir Başkan, bir sonraki mecliste cevap vereceğini bildirdi.

 

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ’NE DİLEKÇE VERDİM

 

Meydan üstü için yeni yapılan ihaleyle ilgili bilgilenmek için EKAP (Elektronik Kamu Alım Platformu) üzerinden inceleme yaptım. EKAP’ta böyle bir ihale bulamadım. Çünkü ihale davet usulüyle yapılmış. Bunun üzerine Çerkezköy Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Servisi’ne bir dilekçe verdim. Bu ihalenin neden pazarlık usulüyle yapıldığı hangi firmaların ihaleye girdiği, hangi firmanın aldığını, şartname ve dokümanlarını ve yüklenici firmanın bu ihaleyi almak için gerekli yeterlilik belgesini, iş deneyim belgesi, sordum.

 

GÜVENLİK ZAAFINDAN DOLAYI DAVET USÜLÜYLE İHALE EDİLMİŞ

Dilekçemin cevabında, ihalenin güvenlik zaafından dolayı meydandaki kameraların işte çalışmaması, şehrin trafiği can ve mal güvenliği gibi sebepler nedeniyle davet usulüyle isteklilerle pazarlık yapılmış. Bu ihaleye davet edilen üç tane firma var. Üç firmanın iki tanesinin isminde inşaat geçiyor, bir tanesinde inşaat peyzaj, hiçbir şey olmayan katı atık yönetimi turizm taşımacılık şirketi. İhaleyi kazanan firmada bu. İhalenin şartnamesini içerisinde çok fazla kalemler var benim mesleğim gereği arkadaşlarımızda burada var. Onlarda bilir. Hem büyükşehir belediyesi gelen, metrajları olsun diğer malzemelerle olsun. Bu incelemelerle ilgili gördüğümüz aksaklıkları var.

 

OTOPARK VE MEYDAN 20 KASIM 2022’DE TAMAMLANACAKTI

 

7 Nisan 2021 tarihinde iptal edilen Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ihalede hem tam otomatik otoparkı hem de üzerindeki meydanı yaklaşık maliyeti 54 milyon TL. 5 firma ihaleye giriyor, 4 tanesi geçerli teklif veriyor. Bir tanesi evrakı eksik galiba çıkartılmış, Sözleşme imzalanıyor. Sözleşme imzalanan rakam 43 milyon 650 bin. Sözleşme 17 Ağustos’ta imzalanıyor. Sonra bu iş yapamaz diye herhâlde düşünüyorlar. İptal ediliyor. Bu işi bu firma yapsaydı. 7 Nisan’daki ihalede 20 Kasım 2022’de bitecekti. Bu tarihler önemli. Biraz sonra rakamlar vereceğim.

 

ÇERKEZKÖY’DE, ÇORLU’DA SANKİ İNŞAAT FİRMASI YOK

 

Şimdiki ihalede kameralar kapalıydı, meydandaki güvenlik sorunlar gibi sebeplerle davet usulüyle yapılan ihalede tespit edilen firmalar ilginçtir hepsi İstanbul’dan. Sanki Çerkezköy’de Çorlu’da, inşaat firması yok. Var bu işi yapacak burada oturanlar bile var. Gidip İstanbul’dan, bilmem nereden firmalar tespit edilmiş. İhalede edilen işin yaklaşık maliyeti 24 milyon 500 bin lira olarak tespit edilmiş. Pazarlık yapıyorsun üç tane firmayı çağırıyorsun. Diyorsun gel buraya biri 26 bin 500 veriyor, bir tanesi 24 milyon 250 diyor, öteki 29 milyon 486 diyor. Ve sen yaklaşık maliyeti 24 milyon 500 bin liralık olan işi, pazarlık usulüyle çağırıyorsun bir temizlik firmasına 24 milyon 250 bine veriyorsun.

 

BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

 

9 bin metrekarelik alanda taş döşenmesi taşın şartnamede yazan 5 santim kalınlığı mermer taşı yazıyor, yani 5 santim değil 3 santim yapsan fiyatı yarı yarıya düşer yüzde 50 oranında değişiyor, bu ihaleye çıkarken bu milletin parasını harcıyorsunuz. Otoparkla birlikte 40 milyona çıkarken fiyat farkı geldi diyelim 80 milyon olsun, sen burada sadece meydan üstünü 24 milyon 250 bin liraya ihale ediyorsun. Burada sormak istediğimiz MHP grubu adına bu fiyat araştırmaları, bu malzeme tespiti yaparken, 5 değil, 3 santim yapsan, mermer değil, başka taş yapsan, Bilecik değil başka bir yer yapsan ne olur. Zaten meydanı başka firmanın bitiremediği için darmadağın etmiş, muhtemelen bir sonraki ay çıkacak orada maliyetleri göreceğiz. Önümüzdeki ay meclis tatil, eylül ayı meclisinde maliyetleri göreceğiz. Hani başkanımız diyor ya milletin parasının peşini bırakmayacağız. Adalet ve Kalkınma Partisi grubuyla birlikte bu işin peşini bırakmayacağımız tüm Çerkezköylü hemşerilerimize söylemek istiyorum. Zarar edecek bir iş vardı da şöyleydi de böyleydi de olmaz inşallah. 24 milyon 500 bin lira maliyeti olan açık ihale usulüyle yapılsaydı şu andaki davetle arasında 21 gün fark edecekti. 21 gün daha beklenseydi Türkiye’nin her yerinden ihaleye girerlerdi. Sen bunu her türlü yapsaydın 20 Kasım’da zaten bitecekti. Şimdi 29 Ekim’de biteceği söyleniyor.”

 

Önsel’in açıklamalarının ardından Meclisi yöneten Başkan Vekili Cevdet Aykaç, “Başkanımız geldiğinde bu soruların cevabını verir. Ben konulara vakfı değilim.” diyerek Meclis oturumunu kapattı.




Kaynak: Trakya Flaş Haber




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY

1

 

 

Murat Vakitçi 

Yazılarını Oku 

Köşeli-Yorum

Gündeme Dair

   

 

 

Kod Adam 

Yazılarını Oku 

Kod Sanattır

Teknoloji Dünyasında Yeni Gelişmeler

 

 

 

Leman Can 

Yazılarını Oku 

İş İnsanı - Yazar

Gündeme Dair

 

SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI