Bugun...



Milli Emlak’tan Kiralanan Araziye Ev yapılır Mı ?


facebook-paylas
Güncelleme: 16-01-2023 02:55:00 Tarih: 15-01-2023 02:20

Milli Emlak’tan Kiralanan Araziye Ev yapılır Mı ?

Milli Emlak’tan Kiralanan Araziye Ev yapılır Mı ?

 

Milli Emlak'tan kiralanan araziye ev yapmak için izin alınması gerekir. Milli Emlak'tan kiraladığınız arazi için yapı izni almak için gerekli olan belgeler hazırlamanız ve Milli Emlak'a başvurmanız gerekmektedir.Milli Emlak'tan kiraladığınız arazi için yapı izni almak için aşağıdaki belgelerin hazırlanması gerekmektedir:

Arazi için tapu fotokopisi

Arazi için imar planı

Arazi için kat mülkiyeti belgesi

Yapılacak olan evin projesi

Yapılacak olan evin inşaat izin belgesi

Milli Emlak'tan kiraladığınız arazi için yapı izni almak için gerekli olan bu belgeler hazırlandıktan sonra Milli Emlak'a başvurmanız gerekmektedir. Milli Emlak, belgelerin doğruluğunu kontrol ettikten sonra yapı izni verir veya vermez.

 

Ancak, Milli Emlak'tan kiraladığınız arazi için yapı izni almak zor değildir, ancak zaman alabilir. Ayrıca, kiraladığınız arazi için yapı izni almak için gerekli olan belgelerin hazırlamak için maliyetli olabilir.Milli Emlak'tan kiralanan araziye ev yapabilmek için kiralama sözleşmesi ve yapı izni almak gerekir. Ancak, sadece kiralama sözleşmesi ile yapılmış bir ev, tapuya geçirilemez.

 

Milli Emlaktan Kiralanan Arsaya Prefabrik Ev Yapılır Mı?

 

Milli Emlak'tan kiralanan arsaya prefabrik ev yapmak için izin alınması gerekir. Milli Emlak'tan kiraladığınız arsa için prefabrik ev yapmak için gerekli olan belgeler hazırlamanız ve Milli Emlak'a başvurmanız gerekmektedir.Milli Emlak'tan kiraladığınız arsa için prefabrik ev yapmak için gerekli olan bu belgeler hazırlandıktan sonra Milli Emlak'a başvurmanız gerekmektedir. Milli Emlak, belgelerin doğruluğunu kontrol ettikten sonra inşaat izni verir veya vermez.

Ancak, Milli Emlak'tan kiraladığınız arsa için prefabrik ev yapmak için izin almak zor değildir, ancak zaman alabilir. Ayrıca, kiraladığınız arsa için prefabrik ev yapmak için gerekli olan belgelerin hazırlamak için maliyetli olabilir.

Milli Emlak'tan kiralanan arsaya prefabrik ev yapabilmek için kiralama sözleşmesi ve inşaat izni almak gerekir. Ancak sadece kiralama sözleşmesi ile yapılmış bir prefabrik ev, tapuya geçirilemez.

 

Kaynak: www.emlak8.com




Kaynak: www.milliyet.com




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAŞAM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY

1

 

 

Murat Vakitçi 

Yazılarını Oku 

Köşeli-Yorum

Gündeme Dair

   

 

 

Kod Adam 

Yazılarını Oku 

Kod Sanattır

Teknoloji Dünyasında Yeni Gelişmeler

 

 

 

Leman Can 

Yazılarını Oku 

İş İnsanı - Yazar

Gündeme Dair

 

SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI