Bugun...



Sarayda Tarla Günü Düzenlendi

Tekirdağ’ın Saray ilçesi Sofular Mahallesi’nde kurulan demonstrasyon alanındaki tarla günü düzenlendi.

facebook-paylas
Tarih: 16-05-2023 13:00

Sarayda Tarla Günü Düzenlendi

Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü ise Saray İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde hazırlanan “Yeniliklere Açık Benim Çiftçim” eğitim ve yayım projesi çerçevesinde Sofular Mahallesi’nde kurulan demonstrasyon alanında tarla günü yapıldı. Yapılan konuşmalarda hayvan yetiştiriciliğinde yem bitkilerinin önemi, enstitü tarafından tescil ettirilen çeşitler ve kurulan demonstrasyon alanı hakkında bilgiler verildi.

Yem bitkisi ekilişlerinin yaygınlaştırılması amacıyla hazırlanan proje çerçevesinde enstitü bünyesinde tescil ettirilen yalın yulaf çeşitleri Elmas, Kaymaklı, Küçükyayla, yem bezelyesi çeşidi kurtbey ve yaygın fiğ çeşidi kristal ile demonstrasyon çalışması yapıldı.

Yalın yulaf ekilişi Elmas, Kaymaklı ve Küçükyayla yulaf çeşitlerinden birer dekar olmak üzere toplam üç dekar, Kristal fiğ ve Kahraman yulaf çeşidi karışımı bir dekar ve Kurtbey yem bezelyesi ve Kahraman yulaf çeşidi karışımı bir dekar olmak üzere toplamda beş dekar ekilişle demonstrasyon kuruldu.

İl Müdürü yanında proje yürütücüsü, enstitü personeli, muhtarlar, STK temsilcileri, kurum personeli ve önder çiftçilerin katıldığı tarla günü etkinliği biçim yapılarak sona erdi.




Kaynak: İHA




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY

1

 

 

Murat Vakitçi 

Yazılarını Oku 

Köşeli-Yorum

Gündeme Dair

   

 

 

Kod Adam 

Yazılarını Oku 

Kod Sanattır

Teknoloji Dünyasında Yeni Gelişmeler

 

 

 

Leman Can 

Yazılarını Oku 

İş İnsanı - Yazar

Gündeme Dair

 

SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI