Bugun...



Tekirdağda 2 Milyon Dekar Alanda Tahıl Tarımı Yapılıyor

Türkiye’nin ekmeklik buğday ihtiyacının yüzde altısını karşılayan Tekirdağ’da, toplamda 2 milyon dekar alanda hububat tarımı yapılıyor.

facebook-paylas
Tarih: 24-06-2022 13:00

Tekirdağda 2 Milyon Dekar Alanda Tahıl Tarımı Yapılıyor

Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilerin sorunlarını dinlemek ve üreticilerin tarımsal faaliyetler yürütürken daha verimli olmaları amacıyla gerçekleştirilen çiftçi buluşmaları çerçevesinde Malkara ilçesine bağlı Alaybey Mahallesi’ndeki arpa hasadına katılan Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, üreticilere bereketli bir hasat sezonu diledi.

Öcal, “İl genelinde yaklaşık 2 milyon dekar alanda Hububat tarımı yapmaktayız, özellikle buğday üretiminde çok önemli bir yerdeyiz, Ülkemiz ekmeklik buğday üretiminin %6’sını karşılıyoruz ve üretimde üçüncü sıradayız. Bu hafta başında arpa hasadı, kumsal bölgelerde de buğday hasadı başladı. İnşallah bu yıl da iklim koşullarının iyi gitmesinden dolayı rekoltemiz uzun yıllar ortalamasının üzerinde olacaktır, geçen yıl bir milyon tonunun üzerinde buğday hasadı yapılmıştı, bu yıl da buna yakın bir rekolte bekliyoruz. Buğdayda dane kayıplarını en aza indirmek amacındayız, bu nedenle İl/İlçe Müdürlüğü olarak hasat döneminde tüm ekiplerimizle birlikte gerekli kontrolleri yapıyoruz. Üreticilerimizden ve biçerdöver operatörlerimizden dane kaybının en aza indirilmesi için dikkatli olmalarını istiyorum. Bu yıl Bakanlığımız tarafından açıklanan buğday fiyatlarının gayet tatmin edici olduğunu, ürün satışlarında lisanslı depoların büyük kolaylık sağladığını düşüyorum. Her zaman üreticilerimizin yanındayız, tüm çiftçilerimizin ürününün bol, kazançlarının bereketli olmasını dilerim” dedi.

Hasattan sonra Alaybey Mahallesi’nde bulunan küçükbaş hayvancılık işletmesini de ziyaret eden Öcal, hayvan besleme konusunda yetiştiricilerle bilgi alışverişinde bulundu.




Kaynak: İHA




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SON DAKİKA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY

1

 

 

Murat Vakitçi 

Yazılarını Oku 

Köşeli-Yorum

Gündeme Dair

   

 

 

Kod Adam 

Yazılarını Oku 

Kod Sanattır

Teknoloji Dünyasında Yeni Gelişmeler

 

 

 

Leman Can 

Yazılarını Oku 

İş İnsanı - Yazar

Gündeme Dair

 

SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI