Bugun...



Tekirdağda Buğday Hasadı Devam Ediyor

Tekirdağ Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, Süleymanpaşa ilçesi Karaevli Mahallesi’nde çiftçiyle toplantı yaparak, buğday hasadına katıldı.

facebook-paylas
Tarih: 13-07-2023 15:30

Tekirdağda Buğday Hasadı Devam Ediyor

İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, Mahalle Muhtarı Aydın Akın, üreticiler ve teknik personelin katılımıyla Karaevli Mahallesi’nde hasat ve verimler hakkında toplantı düzenlendi. Öcal, toplantının ardından biçerdövere binerek, buğday hasadına katıldı. Öcal, ülke ekonomisi açısından önemli bir yere sahip olan hububat grubundan arpa ve buğday hasadına Tekirdağ’da başladığını belirterek, "Üreticilerimizin büyük emek, zaman ve masrafla üretmiş oldukları ürünün, hasat esnasında kayıpların en aza indirilmesi amacıyla il ve ilçe teknik personelleri tarafından biçerdöver hasat kontrolleri başladı" dedi.

"Hasat bitine kadar denetimlerimiz devam edecek"

Çiftçinin, hasat esnasında mutlaka tarlasında bulunmasının önemli olduğunu vurgulayan Öcal, "Ürün hasadının sağlıklı olarak sürdürülebilmesi açısından denetimlerde özellikle ürün sahiplerinin mutlaka hasatta tarlasında bulunması ve hasada nezaret etmesi gerekmektedir. İl hasat koordinatörlerimiz ve ilçe müdürlüklerimizde yetkili teknik personellerimiz denetimlere hasat tamamlanana kadar devam edecektir. Hasat Tebliğine aykırı hasat yapanların il ve ilçe müdürlüklerimize bildirilmesi, ilimizde hububat hasadının başarı ile gerçekleştirilmesi açısından önem arz etmektedir" ifadelerini kullandı.

Tekirdağ Tarım ve Orman Müdürlü teknik personelleri, hasat sırasında biçerdöver arkasından kayıp kontrolleri yaptı.




Kaynak: İHA




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SON DAKİKA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY

1

 

 

Murat Vakitçi 

Yazılarını Oku 

Köşeli-Yorum

Gündeme Dair

   

 

 

Kod Adam 

Yazılarını Oku 

Kod Sanattır

Teknoloji Dünyasında Yeni Gelişmeler

 

 

 

Leman Can 

Yazılarını Oku 

İş İnsanı - Yazar

Gündeme Dair

 

SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI