Bugun...



Tekirdağda Üzümde Rekolte Kaybı Yaşandı

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde bağ bozumu etkinliği düzenlendi. Etkinlikte şaraplık üzümlerde ortalama yüzde 10-30, sofralık üzümlerde ise yüzde 10-40 arasında rekolte kaybının meydana geldiği belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 21-09-2023 16:10

Tekirdağda Üzümde Rekolte Kaybı Yaşandı

Tekirdağ’ın en batısında bulunan ilçesi Şarköy’ün Sofuköy Mahallesi’nde bağ bozumu etkinliği düzenlendi. Bağ bozumu etkinliğine Tekirdağ Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Öcal da katıldı. Mahalle muhtarı ve üreticilerin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte bağcılığın genel sorunları ve ihtiyaçları ele alınarak, çözüm önerilerinde bulunuldu.

Etkinlikte 2023 üretim sezonunda yaşanan kuraklıktan dolayı üzümün kullanım amacı, çeşidi, yetiştirildiği mahalle ve mevkiine göre değişiklik göstermesi ile şaraplık üzümlerde ortalama yüzde 10-30, sofralık üzümlerde ise yüzde 10-40 arasında rekolte kaybının meydana geldiği ifade edildi. Sofralık üzümlerde rekolte kaybının yanında kalite kaybı da olduğuna vurgu yapılırken, kalite kaybı nedeniyle sofralık olarak değerlendirilemeyen üzümlerin de şıralık olarak değerlendirildiği belirtildi.




Kaynak: İHA




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY

1

 

 

Murat Vakitçi 

Yazılarını Oku 

Köşeli-Yorum

Gündeme Dair

   

 

 

Kod Adam 

Yazılarını Oku 

Kod Sanattır

Teknoloji Dünyasında Yeni Gelişmeler

 

 

 

Leman Can 

Yazılarını Oku 

İş İnsanı - Yazar

Gündeme Dair

 

SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI