Bugun...



Tekirdağdaki Hayrabolu Göletinde Su Seviyesi Ciddi Oranda Düştü

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesindeki Hayrabolu Göleti’nde su seviyesinin ciddi oranda düşmesiyle tabanda geniş alanlarda çatlaklar oluştu.

facebook-paylas
Tarih: 02-12-2025 17:00

Tekirdağdaki Hayrabolu Göletinde Su Seviyesi Ciddi Oranda Düştü

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde etkili olan kuraklık, ilçenin önemli su kaynaklarından biri olan Hayrabolu Göleti’nde su seviyesinin ciddi oranda düşmesine neden oldu. Göletteki çekilmenin ardından tabanda geniş alanlarda çatlaklar oluştu.

Su seviyesindeki gerilemeyi yerinde gözlemleyen vatandaşlar durumun endişe verici olduğunu ifade ediyor. Hayrabolu’da yaşayan Zafer Kıranşal, gölette ilk kez bu kadar büyük bir çekilme yaşandığını söyledi. Kıranşal, "Hayatım boyunca gölette böyle bir azalma görmedim. Su neredeyse yarı yarıya çekildi. Tabanın büyük bölümü gözle görülebilir şekilde çatlamış durumda. Eğer yağışlar bu şekilde devam ederse hem tarımsal sulama hem de balık popülasyonu ciddi zarar görecek" dedi. Göletteki su seviyesinin düşmesiyle tarımsal sulamanın olumsuz etkileneceği ayrıca balık ölümlerinin yaşanabileceği belirtiliyor.




Kaynak: İHA




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SON DAKİKA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY

1

 

 

Murat Vakitçi 

Yazılarını Oku 

Köşeli-Yorum

Gündeme Dair

   

 

 

Kod Adam 

Yazılarını Oku 

Kod Sanattır

Teknoloji Dünyasında Yeni Gelişmeler

 

 

 

Leman Can 

Yazılarını Oku 

İş İnsanı - Yazar

Gündeme Dair

 

SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI