Bugun...



Türk Mutfağı Haftasında Sokak Sokak Çorba Dağıttılar

Tekirdağ Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünce, ülkede 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası’nda çorba ikramı yapıldı.

facebook-paylas
Tarih: 24-05-2023 11:50

Türk Mutfağı Haftasında Sokak Sokak Çorba Dağıttılar

Her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası, Tekirdağ’da da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından bugün de sahildeki alanda, kütüphane önünde çorba ikramı yapıldı. Sabah sokakta işe giden ve yürüyüş yapan vatandaşlar, sokakta bardakta çorba içme fırsatı buldu. Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Hacıoğlu da etkinliğe katılarak vatandaşlara çorba ikramında bulundu.

Hacıoğlu yaptığı açıklamada, “Bugün Süleymanpaşa Belediyemiz tarafından yapılan mercimek çorbasını vatandaşlarımıza sunma imkanına sahip olduk. Bildiğiniz gibi süzme mercimek çorbası dünyanın en çok bilinen 3 çorbasından bir tanesidir. Türkiye’nin de ulusal tarifi bulunan bir çorbamızdır. Yaptığımız etkinliklerde gastronomi hususunda dikkat ettiğimiz 4 unsur vardır. Birincisi sağlıklı olması, ikincisi geleneksel olması, üçüncüsü atıksız olması ve dördüncüsü ve en önemlisi sürdürülebilir olması. Biz bunlara dikkat ediyoruz. Peynir helvası ikram ettik, Hayrabolu tatlısı ikramımız oldu. Bugün de çorba ikramımız oldu. Geleneksel olarak coğrafi işaretli ürünlerimizi ikram etmeye çalışıyoruz” dedi.




Kaynak: İHA




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SON DAKİKA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY

1

 

 

Murat Vakitçi 

Yazılarını Oku 

Köşeli-Yorum

Gündeme Dair

   

 

 

Kod Adam 

Yazılarını Oku 

Kod Sanattır

Teknoloji Dünyasında Yeni Gelişmeler

 

 

 

Leman Can 

Yazılarını Oku 

İş İnsanı - Yazar

Gündeme Dair

 

SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI