Bugun...



Vakitçi'den Öğretmenler Günü Açıklaması


facebook-paylas
Güncelleme: 24-11-2023 07:02:45 Tarih: 23-11-2023 11:19

Vakitçi'den Öğretmenler Günü Açıklaması

Cansuyu Derneği Tekirdağ il Başkanı Murat Vakitçi öğretmenler günü  dolayısıyla gazetemize açıklamalarda bulundu. Bize hayatı öğreten öğretmenlerimiz baş tacımızdır diyen başkan Vakitçi açıklamasına şöyle devam etti:

Biz millet olarak, bizi yoktan vareden Allah azze ve cellenin  "hiç bilenle bilmeyen aynı olur mu"  buyruğu doğrultusunda öğrenme yolunda koştuk.

"Eğitim Öğretim bu topraklarda daima milli bir meseledir, hatta beka meselesidir. İnsan yetiştirmenin önemini her daim bu millet en önde tutarak kurucu değer olarak işe görmüştür. Bağımsızlık Savaşının en bunalımlı günlerinde, düşman kuvvetlerinin kesin sonuca ulaşmak hayaliyle baskılarını arttırdıkları, Ordumuzun Sakarya'ya kadar çekilmesine yol açan Kütahya-Eskişehir yöresindeki Yunan saldırısının tehlikeli şekilde geliştiği günlerde, 16 Temmuz 1921'de, Ankara'da "Maarif Kongresi" toplanmıştır. Atatürk cephedeki şartların ağırlığına rağmen, bu Kongrenin ertelenmesine razı olmamış, hatta Kongrenin açılış konuşmasını kendisi yapmıştır. Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fetih ettiğinde önemsediği ilk şeylerden birisi oradaki eğitimciler ve eğitim öğretim faaliyetlerinin yürütülmesi olmuştur.  Bu millet her daim eğitime eğitimciye ve eğitilmişlerine büyük önem vermiş bir toplumdur. Çünkü öğretmen geleceği inşa eder. Erdemli, ahlaklı ve âkil bireyler yetişmesi için çaba sarfeder. Doktor, muhendis, çiftçi, işçi, patron, amir, memur, başkan, her birey öğretmenin eğitim tezgahından geçer. 

 

Hal böyle iken öğretmenlerinize gercek manada maddi ve manevi itibarının teslim edilmesi elzemdir. Öğretmenin sadece öğreten olmasını saglayacak yaşam kalitesi sunmak bir vefa borcumuzdur. 

 

Bu vesile ile kıymetli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, vefat eden öğretmenlerimize Allah'tan rahmet, yaşam boyu öğretme mücadelesi veren öğretmenlerimize sağlık ve esenlikler dilerim.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAŞAM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY

1

 

 

Murat Vakitçi 

Yazılarını Oku 

Köşeli-Yorum

Gündeme Dair

   

 

 

Kod Adam 

Yazılarını Oku 

Kod Sanattır

Teknoloji Dünyasında Yeni Gelişmeler

 

 

 

Leman Can 

Yazılarını Oku 

İş İnsanı - Yazar

Gündeme Dair

 

SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI