Bugun...



Vali Vekili Asalet Karabulut “Vira Bismillah” Dedi

Vali Vekili Asalet Karabulut, Şarköy ilçemiz Hoşköy Balıkçı Barınağı’nda düzenlenen Balık Avı Sezonu Açılışı etkinliğine katıldı.

facebook-paylas
Tarih: 31-08-2021 22:34

Vali Vekili Asalet Karabulut “Vira Bismillah” Dedi

Balık Avı Sezonu Açılışı’nda konuşan Vali V. Karabulut; “Balık sezonunun hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bu sezonda bol kazançlar elde edersiniz. Tabi ki bizlerin denizleri koruması gerekiyor. Bizler ne kadar denizleri korursak, muhafaza edersek kazançlarımız o kadar iyi olacaktır. Tarım İl Müdürlüğümüz başta olmak üzere ilgili kurumlarımız denetimleri etkili bir şekilde yapmaktadır.

Bu sene müsilaj sorunu meydana geldi. Bu müsilaj sorunu da inşallah balık çeşitliliğinin azalmasına sebep vermemiştir diye bir umudumuz var. Müsilajın azaltılmasının yolu da yapılan çalışma ve denetimlerin yanında sizlerin denizi korumasından geçiyor. Şunu biliyoruz ki sizler ne kadar denizi korursanız balık çeşitlerimiz de azalmaz. 40-50 sene öncesiyle şuandaki balık çeşitliliği ve bolluğu aynı değil. Bunun bir sebebi de bilinçsiz ve kuraldışı bir şekilde avlanmadır. Kuraldışı yapılan avlanmalar, balıkların yeterli bir şekilde büyüyememesine sebep olduğu için üremelerine engel oluyor. Bu da balık miktarının azalmasına sebep oluyor. Kurallara uyarsanız daha bol kazançlar elde edeceğinizi ümit ediyorum. Vira Bismillah” dedi.

Vali V. Karabulut’un konuşmasının ardından Balık Avı Sezonu’nun bereketli geçmesi için dua edildi.

Sonrasında deniz çöplerinin yol açtığı hasarın önlenmesi, çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla denizde ve karada temizlik faaliyeti gerçekleştirildi.

Balık Avı Sezonu Açılışı’na  Vali V. Karabulut’un yanı sıra, Şarköy Kaymakam V. Fidan Bozkır, Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Öcal, Balıkçılar Kooperatifi Başkanları ve balıkçılar katıldı.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAŞAM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY

1

 

 

Murat Vakitçi 

Yazılarını Oku 

Köşeli-Yorum

Gündeme Dair

   

 

 

Kod Adam 

Yazılarını Oku 

Kod Sanattır

Teknoloji Dünyasında Yeni Gelişmeler

 

 

 

Leman Can 

Yazılarını Oku 

İş İnsanı - Yazar

Gündeme Dair

 

SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI