Bugun...



Yerli Yulaf Çeşitleri İncelendi

Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile Vize İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde Akpınar köyünde kurulan yerli, milli Küçükyayla, Elmas, Kahraman ve Kınalı yulaf çeşitleri demonstrasyon alanında inceleme yapıldı.

facebook-paylas
Tarih: 24-05-2023 13:00

Yerli Yulaf Çeşitleri İncelendi

Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü teknik personeli, Vize İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleriyle beraber yürüttükleri demonstrasyon alanlarını inceleyerek, üreticilerle görüştü. Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından geliştirilen yerli, milli Küçükyayla, Elmas, Kahraman ve Kınalı yulaf çeşitleriyle Vize ilçesinin Akpınar köyünde kurulan demonstrasyon sahası, tarlaya gelen teknik ekipler tarafından kontrol edildi.

Teknik ekipler tarafından çeşitlerin fenolojik gözlemleri yapılarak, gelişimleri arasındaki fark ve bölgeye sağladıkları uyum değerlendirildi. Üreticinin sorularını da cevaplayan teknik ekipler, hayvan yetiştiriciliğinde yem bitkilerinin önemi, enstitü tarafından tescil ettirilen çeşitler ve kurulan demonstrasyon alanı hakkında bilgiler verdi.




Kaynak: İHA




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SON DAKİKA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY

1

 

 

Murat Vakitçi 

Yazılarını Oku 

Köşeli-Yorum

Gündeme Dair

   

 

 

Kod Adam 

Yazılarını Oku 

Kod Sanattır

Teknoloji Dünyasında Yeni Gelişmeler

 

 

 

Leman Can 

Yazılarını Oku 

İş İnsanı - Yazar

Gündeme Dair

 

SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI