Bugun...



Yunanistan Sınırında Kavurucu Sıcak Altında Güle Oynaya Hasat Mesaisi

Edirne’de kavurucu sıcağın altın günlük 300 lira yevmiye ile kovalarla bezelye toplayan tarım işçileri, Yunanistan hududuna karşı oyun havası eşliğinde gülle oynaya hasat mesaisi yaptı.

facebook-paylas
Tarih: 11-07-2023 16:10

Yunanistan Sınırında Kavurucu Sıcak Altında Güle Oynaya Hasat Mesaisi

Edirne’nin Karaağaç Mahallesi’nde 37 dereceyi bulan kavurucu sıcak havaya rağmen bezelye hasadı yapıldı. Edirne’nin sebze deposu olarak bilinen Karaağaç Mahallesi’nde bezelye hasadının yapan tarım işçileri bu yıl hasadın çok verimli geçtiğini söyledi.

Karaağaç Mahallesi’nde Tunca, Meriç ve Arda nehirlerinin de toprağa su kaynağı sağladığından dolayı yetiştirilen yerli ürün bezelyelerden bol verim alınıyor.

“Bu yıl geçen yıla göre 4 kat fazla verim aldık”

Bu yıl üretimin çok iyi olduğunu belirten üretici Tunahan Ule, manavlara ve marketlere hasat edilen bezelyeleri verdiklerini ifade ederek, “Şu andaki fiyatını 30 lira. Talep çok var verilerimiz çok güzel topladıktan sonra kalan kısmı da makalemizde hayvancılık ile uğraşan kişilere veriyoruz. Yerli ürün olduğu için ilgi güzel oluyor. Geçen yıl da liradan satıyorduk. Bezelyeyi toplayan kendi ekibimiz var. Bu yıl geçen yıla göre 4 kat fazla verim aldık. Yağmur bezelyelere çok iyi geldi. En çok ürünü bu sene topladık. Bu zamana kadar hiç bu şekilde verim olduğunu görmedik. İlk defa bu sene son 5 yılın en yüksek verimini aldık. Satışlarımız da güzel gittiği için emeğimizin karşılığını aldık” dedi.

“Çok sıcak var ama ekmek parası için çalışıyoruz”

Kavurucu sıcağın altında günlük 300 lira çalıştığını belirten Bedia Genç Millet, Edirne’de okuyan çocuklarına katkı sağmak için güneşli havaya rağmen çalıştıklarını ifade ederek, “Kavurucu sıcaklara var, yüzümüzden de belli oluyor havalar çok sıcak ama ekmek parası ama çalışmak zorundayız” diye konuştu.

“Öğrencilerimiz var okutmak için çalışmak zorundayız”

Gümüşhaneli olduğunu ve uzun zamandır Edirne’de yaşadığını vurgulayan tarım işçilerinden Leyla Özdemir, çocuklar için çalıştığına değinerek, “Hasat mevsimde ekmek parası için buraya geliyoruz. Burada çalışıyoruz. Günlük 300 lira yevmiye ile burada çalışıyoruz. Sıcak soğuk demiyoruz, öğrencilerimiz var onları okutmak için buraya geliyoruz. Sıcakta çok zor ama yapacak bir şey yok çalışmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.




Kaynak: İHA




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY

1

 

 

Murat Vakitçi 

Yazılarını Oku 

Köşeli-Yorum

Gündeme Dair

   

 

 

Kod Adam 

Yazılarını Oku 

Kod Sanattır

Teknoloji Dünyasında Yeni Gelişmeler

 

 

 

Leman Can 

Yazılarını Oku 

İş İnsanı - Yazar

Gündeme Dair

 

SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI