Bugun...



Bazı Sorunlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İletildi

AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen kahvaltılı programda milletvekilleriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Tekirdağ’ın önemli sorun ve talepleri iletildi. Muratlı ile alakalı da bir çok talepte bulunuldu.

facebook-paylas
Tarih: 09-01-2022 02:08

Bazı Sorunlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İletildi

 

Gerçekleştirilen toplantıya; AK Parti MKYK Üyesi, AK Parti Genel Merkez Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ve Tekirdağ Milletvekili ve AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Çiğdem Koncagül de katıldı.

Yapılan toplantı ile ilgili Mustafa Yel yazılı bir açıklamada bulundu. Açıklamada; “Bütün milletvekili arkadaşlarımızın hepsi hem ülke siyaseti ile hem de kendi illeri ile ilgili sıkıntılarını dile getirdiler. Biz de hem ülke siyaseti ile ilgili, hem de Tekirdağ’ımızın önemli sorun ve taleplerini bir dosya halinde Sayın Cumhurbaşkanımıza sunma fırsatını bulduk. Cumhurbaşkanımız da gerekli notları almıştır. Sorun ve ihtiyaçlarımızın her zaman takipçisi olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımıza ilgi ve teveccühleri nedeniyle çok teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza sunulan dosyadaki taleplerimiz aşağıda sıralanmıştır: İlimize ve ilçelerimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

                Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletilen dosyanın Muratlı ile ilgili olan kısmını sizlerle paylaşıyoruz:

İl genelinde toplamda 234 Okul Öncesi, 99 İlkokul,292 Ortaokul ve 2 Genel Ortaöğretim olmak üzere toplam 627 dersliğe ihtiyaç vardır. Muratlı için 6 anaokulu, 6 anasınıfı ihtiyacına işaret edildi. Öğretmen ihtiyacı da dile getirildi.

Muratlı Öğretmenevi binasının yapılması, Mithatpaşa Ortaokulu, Hacı Rafet İmam Hatip Ortaokulu/Lisesi, Mehmet Akif Ersoy İlk/Ortaokulu, Talatpaşa İlk/Ortaokulu, Yavuz Sultan Selim Anaokulu, Muratlı Anadolu Lisesi’nin 200 yataklı öğrenci yurdunun Namık Kemal Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencileri için kullanılması talep edildi.

Dere ıslah projeleri kapsamına Muratlı Aydınköy Tarım Arz. Anaderesi’nin alınması talep edildi. Tekirdağ-Çerkezköy, Çorlu ve Muratlı İlçeleri Çorlu Suyu 1. Kısım yapımı talep edildi.

Tekirdağ–Muratlı–D. 100 Ayr. Yolu: 35,7 km BY-BSK olarak projelendirilmiş olup; bugüne kadar Muratlı Çevre yolu (12 km) binder seviyesinde tamamlanmıştır. Kalan 23,7 km’lik kesimin ise ihale edilmesi planlanmaktadır. Yolun fiziki standartları yükseltilerek hazırlanan onaylı projesi olup, yatırım programında yer almaktadır. İhalenin yapılması talep edildi.

Tekirdağ-Muratlı ilçe çıkışı ile Muratlı Devlet Hastanesi arasındaki yolda “S” sıkıntısının giderilerek düz hale getirilmesi; Muratlı ilçe çıkışında yol yapısına bağlı olarak genellikle kış aylarında trafik kazaları yaşandığı, yolun «S» şeklindeki fiziki yapının giderilmesiyle kazaların azaltılması talep edildi.

Trafik güvenliği açısından Tekirdağ-Muratlı güzergâhında Kayı Mahallesi ile Tekirdağ Ceza İnfaz Kurumu arasında bulunan yolun ‘C’ şeklindeki fiziki yapısının değiştirilerek yolun düz hale getirilmesi talep edildi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER MURATLI Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY

1

 

 

Murat Vakitçi 

Yazılarını Oku 

Köşeli-Yorum

Gündeme Dair

   

 

 

Kod Adam 

Yazılarını Oku 

Kod Sanattır

Teknoloji Dünyasında Yeni Gelişmeler

 

 

 

Leman Can 

Yazılarını Oku 

İş İnsanı - Yazar

Gündeme Dair

 

SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI