Bugun...



Çerkezköy'ün Yıldızı Vahap Akay Sayesinde Parladı

2014 yılından bu yana Çerkezköy Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Vahap Akay, sunduğu yenilikçi projeler ve özverili çalışmalarıyla Çerkezköy'ü Trakya'nın en çağdaş ve göz kamaştırıcı şehirlerinden biri haline getirdi.

facebook-paylas
Güncelleme: 23-10-2023 06:42:45 Tarih: 22-10-2023 21:17

Çerkezköy'ün Yıldızı Vahap Akay Sayesinde Parladı

'Emeğin Kenti’ Çerkezköy’de' 2014 yılında CHP’den Belediye Başkanı seçilen ve o günkü kur ile yaklaşık 50 milyon dolar borcu olan ve borç batağındaki bir belediyeyi devralan Vahap Akay, geride kalan 9.5 yılda hayata geçirdiği projeler, yaptığı çalışmalar ve bölge halkı ile kurduğu sıcak ve samimi diyalog ile Trakya’nın en başarılı ve sevilen Belediye Başkanlarından biri olarak gösteriliyor.


22 MİLYON DOLARLIK KAMU BORCU SIFIRLANDI!


Çerkezköy Belediyesi’nin geçmiş dönemlerden kalan Vergi Dairesi ve Emekli Sandığı borçlarını (1 Nisan tarihi itibari ile 22 milyon dolarlık) taksitlendirerek ödemeyi başaran Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, özellikle yeşil alan ve park düzenlemeleri ile Çerkezköy’ün çehresini değiştirdi.


GÜNDÜZLERİ BİLE PARKLARA GİRİLEMİYORDU!


“2014 yılında görevi teslim aldığımızda Çerkezköy’ün parkları bakımsız, ıssız ve güvensizdi. Bırakın geceleri, gündüzleri dahi çocuklarımız ve aileleri Çerkezköy’ün yeşil alan ve parklarını kullanamıyordu. Bazı park ve yeşil alanlar ise ihaleye verilmiş ve yapılan kaçak çıkmalar ile adeta işgal edilmiş durumdaydı” diyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “İlk önce parklarımızı bu işgalden kurtararak, modern bir şekilde düzenleyip çocuklarımızın ve ailelerinin kullanımına açtık. Geride kalan 9.5 yılda kentimizde bulunan 86 park ve yeşil alanımızda düzenleme ve revize çalışmaları yapıp, modern bir hale getirerek 52 bin 451 metrekarelik park alanı gerçek sahiplerine iade ettik.


61 ADET YENİ PARK YAPILDI


Yenileme ve revize çalışmalarının dışında kentimiz genelendeki 12 mahallemizde 61 adet modern ve yeni park yaparak, toplam 138 bin 135 metrekarelik park alanını Çerkezköy’ün geleceği çocuklarımız ve aileleri ile buluşturduk. Artık kentimizdeki park ve yeşil alanlarda gözleri ışıl ışıl parlayan ve gülen çocukların kahkaha sesleri ve sevinç nidaları var.” ifadelerine yer verdi.


KARTALTEPE PİKNİK VE MESİRE ALANI ELDEN GİDİYORDU!


Göreve geldiklerinde Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı’nın özel şahıslara işletmeye verilmek üzere olduğunu belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, hemen devreye girdiklerini ve 17 hektarlık alanın yeniden tahsisini Çerkezköy Belediyesi’ne gerçekleştirdiklerini ve ardından düzenleme ve yenileme çalışmaları yaptıklarını belirterek, “Bu alanda yaptığımız düzenleme ve yenileme çalışmalarının ardından bölgeyi cazibe merkezi haline getirdik. Mezbelelik içerisinde olan ve vatandaşın içerisinde yürümekten korktuğu Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanımızı içerisinde yürüyüş yolları, spor alanları, piknik alanları, çocuk oyun alanları, oturma gruplarının olduğu bir alana döndürerek, ferah ve aydınlık bir şekilde Çerkezköy halkının kullanımına açtık. Bununla yetinmeyip yaklaşık 11bin metrekarelik alana o günün şartlarında Trakya’nın en büyük çocuk parkını kurarak, ismine de ’23 Nisan Parkı’ dedik.” açıklamasında bulundu.


58 HEKTARLIK KENT ORMANI OLUŞTURUYORUZ


Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı’nda düzenleme ç alışmalarının bununla da bitmediğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap, uzun uğraşlar sonucunda Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı’nın yanında bulunan 58 hektarlık alanı 2023 yılı başında Orman Genel Müdürlüğü’nden ‘Çerkezköy Kent Ormanı’ yapmak için kiraladıklarını ve çalışmalara başladıklarını belirterek, “Kiralama ihalesinin ardından söz konusu alanın tamamında Çerkezköy Kent Ormanı oluşturmak için projelendirme çalışmalarına başladık ve ihalelerimizi yaparak 58 hektarlık alanda; içerisinde biyolojik gölet, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, çocuk oyun alanları, aydınlatma, futbol, voleybol ve tenis sahaları olan işlerimizin yapım çalışmalarına başladık. Çalışmaların devam ettiği 58 hektarlık alanı, mevcut 17 hektarlık Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı ile birleştireceğiz. Böylece toplamda 75 hektarlık bir alan Çerkezköy Kent Ormanı olarak halkımıza hizmet verecek. Bu büyüklükte bir alanda Çerkezköylüler isterlerse yürüyüşünü yapacak, isterlerse sportif aktivitelerde bulunabilecekler, isterlerse doğa ile baş başa güzel vakit geçirecekler. Bir yandan da çocuklarımız bölgenin en büyük ve güzel parklarında oyunlarını oynayabilecekler” ifadelerini kullandı.


KİMSESİZLERİN VE BAKIMA MUHTAÇLARIN KİMSESİ OLDUK!

Pak ve yeşil alan düzenleme çalışmalarının eğitim, sosyal sorumluluk, hemşehrilik bilincinin artması yönünde çalışmalar yaptıklarını ve projeler ürettiklerini belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Haftanın 6 günü 13.00-15.00 saatleri arasında 3 çeşit sıcak yemeği bakıma muhtaç, engelli, yaşlı, yalnız yaşayan ve maddi durumu kötü olan vatandaşlarımıza ulaştırmaya devam ediyoruz. Ayrıca İkram Çeşmemiz ve seyyar İkram Çeşmemiz ile işe, okula giden hemşehrilerimize Ekim ayı başından Haziran ayı sonuna kadar her sabah sıcak çorba ikramında bulunuyoruz. Bunların yanı sıra geride bıraktığımız 9.5 yılda her Ramazan ayında kurduğumuz Mahalle İftarlarımız ile kentimizde yaşayan yediden yetmişe herkesle aynı sofra etrafında buluşarak, oruçlarımızı açtık.” diye konuştu.


HALK EKMEK FABRİKASI KURDUK


Artan ekmek fiyatları ve hayat pahalılığı nedeni ile Çerkezköy Belediyesi iştiraki olan Çerkezköy Halk Ekmek A.Ş.’yi kurduklarını ve halk ekmek fabrikası yaparak 2022 yılında hizmete açtıklarını belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “İlk etapta günlük 17-18 bin civarında günlük ekmek üretimi yaptığımız Çerkezköy Halk Ekmek Fabrikamızın üretim kapasitesini ve ekmek çeşitliliğini arttırarak günlük üretimimizi 40 binin üzerine çıkardık. Kentimiz genelinde kurduğumuz Halk Ekmek Satış Büfelerimiz ile sağlıklı, hijyenik ve steril ortamda üretilen 220 gramlık Halk Ekmeğimiz tanesi 4.5 TL’den her sabah 8.00’den itibaren Çerkezköy halkı ile buluşuyor. Çerkezköy halkını ucuz, güvenilir ve sağlıklı ekmek ile buluşturduk.” dedi.


ÖĞRENCİLERİMİZE LGS DESTEĞİ SAĞLIYORUZ


Çerkezköy’de 9.5 yılda eğitim noktasında da çığır açtıklarını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Her yıl eğitim ve öğretim yılı başında ilköğretim birinci sınıfa başlayan tüm minik öğrencilerimize kırtasiye yardımında bulunduk. Ayrıca ihtiyaç sahibi öğrencilerimize kıyafet yardımında bulunduk. Bunların yanı sıra 3 yıl önce Çerkezköy Halk Akademisi’ni kurarak Liselere Giriş Sınavı’na hazırlanan öğrencilerimize farklı branşlarda ücretsiz kurs desteği sağlıyoruz. Bu yıl da Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi’nde 86, Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezimizde 80 öğrenci olmak üzere toplam 166 öğrencimize ücretsiz 6 farklı branşta destek kursu, kaynak yayın, ücretsiz servis ve yemek desteği sunuyoruz.” açıklamasını yaptı.


SARBAK METAL ANDON ARAKELYAN KENT KÜTÜPHANESİNİ YAPTIK


Eğitime destek noktasında bir önemli hayalinin de Çerkezköy’e modern bir kent kütüphanesi kazandırmak olduğunu belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, bu hayalimizin elinden Sarbak Metal Tic. ve San. A.Ş.’nin sahibi merhum iş insanı Andon Arakelyan tuttu ve bize destek oldu. Fakat kendisinin ömrü bu kütüphanenin açılmasını görmeye yetmedi. Hayırsever iş insanı Andon Arakelyan abinin vefatının ardından Sarbak Metal Ailesi bu işi sahiplenerek kentimize 2 katlı ve yaklaşık 910 metrekare kullanım alanı olan Kent Kütüphanemizi yaptılar. Sarbak Metal Andon Arakelyan Kent Kütüphanesi adını verdiğimiz Kent Kütüphanesi kentimize çok yakıştı. Başta merhum hayırsever işadamı Andon Arakelyan olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.


DÜĞÜN SALONU YAPIMINA ÖNCELİK VERDİK


Yeşil alan, eğitim, sosyal belediyecilik yanında vatandaşların mutlu günlerine de ortak olmak için düğün salonları yapımına da öncelik verdiklerini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Veliköy Mahallemizde yaptığımız modern ve şık düğün salonu bölgemizin en prestijli ve güzel düğün salonlarından biri oldu. 2018 yılında hizmete açtığımız Veliköy Düğün Salonumuz bugüne kadar yüzlerce hayatını birleştiren çiftlerin ve yakınlarının mutluluklarına tanıklık etti. Bu salonumuzun benzerini şimdi Yıldırım Beyazıt ve Kızılpınar Atatürk Mahallelerimizde yapıyoruz. Kaba inşaatları tamamlanma noktasına gelen iki düğün salonumuzu çok yakın zamanda Çerkezköy halkının kullanımına sunacağız.” ifadelerini kullandı.


İKİ ADET STADYUM YAPILDI



2014 yılından bu yana spora ve sporcuya çok büyük önem verdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Vahap Akay, “İlk dönemimizde Çerkezköy 29 Ekim Spor Kompleksimizi Çerkezköy’e kazandırdık. İçerisinde Kapalı Spor Salonu, FİFA standartlarında çim sahası, tribünleri olan futbol sahamızın bir benzerini Kızılpınar Namık Kemal Mahallemizde yaptık. İnşaatı ve çevre düzenlemesi tamamlanan, çimleri serilen Kızılpınar Futbol Sahamızın gerekli izinlerini aldıktan sonra Ekim ayı içerisinde hizmete açmayı planlıyoruz.” dedi. Başkan Akay 2014 yılından bu yana birçok farklı branşta açtıkları Yaz ve Kış Spor Okulları ile, Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü faaliyetleri ile, Çerkezköy genelindeki spor kulüplerine ve bireysel branşlara verdikleri destek ve katkılar ile her zaman sporun ve sporcunun yanında olduklarını sözlerine ekledi.


TEKİRDAĞ’A VE GÜZEL İNSANLARINA HİZMET ETMEYE DEVAM VURGUSU YAPTI


Trakya’nın, Türkiye’nin en güzel köşelerinden biri olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Tekirdağ ve Çerkezköy insanına hizmet etmek, onların hayatlarını güzelleştirip, kolaylaştırmak bizim önceliğimiz ve görevimiz. İnşallah yeni dönemde de Trakya’nın incisi Tekirdağ’ımızın güzel insanlarına hizmet etmeye, mutluluklarına ortak olmaya, hayatlarını kolaylaştırıp, güzelleştirmeye devam edeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇERKEZKÖY Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY

1

 

 

Murat Vakitçi 

Yazılarını Oku 

Köşeli-Yorum

Gündeme Dair

   

 

 

Kod Adam 

Yazılarını Oku 

Kod Sanattır

Teknoloji Dünyasında Yeni Gelişmeler

 

 

 

Leman Can 

Yazılarını Oku 

İş İnsanı - Yazar

Gündeme Dair

 

SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI