Bugun...



Eğitim Öğretim Yılı Başlıyor | Murat Vakitçi | Köşeliyorum


facebook-paylas
Tarih: 27-10-2022 11:05

Eğitim Öğretim Yılı Başlıyor | Murat Vakitçi | Köşeliyorum

Eğitim öğretim yılı başlıyor.

20 milyon ögrenci ders başı yapacak. Veliler ve eğitim kadrosuyla totalde 50 milyon insanımızı etkileyen bir başlangıç bu.

Tabi burda en büyük sıkıntıyı veliler çekiyor. Birincisi okul kıyafetleri. Her okulum armalı kendi kıyafetleri var. Bu kıyafetleri okulun tesbit ettiği yerlerden almak zorundasınız. Kalitesi yok. Değişik yok. Beden ve renk skalası yok. Fiyatlar ise fahiş. Ben serbest kıyafete karşıyım. Çünkü her sabah evde kıyafet kavgası olacak. Zamanla marka ve akımlar dolayısıyla daha içinden çıkılmaz bir duruma gelecek. O bakımdan tek tip kıyafet olması herkes ve herkesim için uygundur. Ama her okulun kendine armalı kıyafet belirlemesi ve kıyafetin alınacak yerlerin mecburiyeti insanımızın sabrını ve cebini zorluyor. Milli eğitim bu konuda yapması gereken tek tip kıyafet belirleyecek. Arma olmayacak. Herkes bütçesine uygun neresi ise ordan alacak. İllaki arma lazımsa  okulda arma dağıtır, annelerimiz onları dikiverir elbiseye. Esasen armaya da gerek yok. Bu tüketim çılgınlığına yol veriyor. Insanlarımız madur oluyor. Malum çocuklar gelişim cağında uc-bes ay sonra kıyafetler olmuyor, soluyor, çekiyor. 

İkincisi kırtasiye masrafları. Bu da insanımızın belini büken bir masraftır. Servis parası. Yemek parası. Fotokopi parası. Daha kaç kalem mastlraf sayabiliriz. Bunlar da bir maģduriyettir.   Asgari ücretle çalışan bir anne-baba bu masrafların altından nasıl kalkacak? Bu çocuklar nasıl okuyacak? 

Diğer bir konu anne-baba bu masrafların altından kalkmak için çalışıyor. Bu defa da çocuklarımız ebeveynlerini  vardiya dönerken görebiliyor. Çocuklarımız okulda daha fazla zaman geçiriyor. Onun için okuldaki egtirm ve öğretim çok daha önem  arzediyor. Okulda sadece 2+2 =4 olduğunu  öğretmek yetmez. Helal 2'nin haram 5'ten büyük olduğunu öğretmek şarttır. Evlatlarımızı geleceğe hazırlamalıyız. İlim, fen ve ahlâki açıdan donatmalıyız. Çogu okullarınızda kara tahtadan kurtulduk ama egitim sistemimiz de yapbozdan kurtulamadı. Hukumetlersen fazla Milli Egitim Bakanları degişti. Sonuç olarak  yıllardır  eğitim sistemi evlatlarımızı eğitmiyor, ÖĞÜTÜYOR, hayatı öğretmiyor,  ÖTELİYOR.

Herşeye rağmen yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun. Vesselâm







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Murat Vakitçi Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY

1

 

 

Murat Vakitçi 

Yazılarını Oku 

Köşeli-Yorum

Gündeme Dair

   

 

 

Kod Adam 

Yazılarını Oku 

Kod Sanattır

Teknoloji Dünyasında Yeni Gelişmeler

 

 

 

Leman Can 

Yazılarını Oku 

İş İnsanı - Yazar

Gündeme Dair

 

SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI