Bugun...



Ergene Belediyesinin Sevgi Köprüsü Yardımları Devam Ediyor


facebook-paylas
Tarih: 25-02-2023 18:01

Ergene Belediyesinin Sevgi Köprüsü Yardımları Devam Ediyor

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve 10 ili etkileyen iki büyük depremin ardından harekete geçen Ergene Belediyesi afetzede ailelerin yaralarını sarmaya devam ediyor.

6 Şubat tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilimizde yoğun hasarlara yol açan 7.7 ve 7.6’lık depremlerin ardından gerek arama kurtarma ekipleri gerekse temel ihtiyaçlar bakımından çok büyük destekler veren Ergene Belediyesi oluşturmuş olduğu sevgi köprüsü kampanyası ile afetzede ailelerin yanında olmaya devam ediyor.

Tüm Ekiplerimizle Seferber Olduk

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından tüm ekipleriyle seferber olduklarını belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ergene Belediyesi olarak Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından hemen harekete geçtik. Öncelikle deprem bölgesine iş makineleri ve araçlarımızı gönderdik. Büyük bir hasara yol açan depremde Tekirdağ bölgesindeki Afad ekiplerinin deprem bölgesine gitmeleri için kendilerine araç desteğinde bulunduk. Bunun yanında ayrıca gönüllü belediye personellerinden oluşan ekiplerimizde Afad ekiplerine destek ve afetzedelere yardım için deprem bölgesine gitti. Afetzede ailelerimizin ısınma konusunda ki ihtiyaçları doğrultusunda Ergene Belediyesi şantiyemizde soba üretiminde bulunduk.  Depremin en başından itibaren başlatılan yardım kampanyaları dahilinde 7 yardım tırı ve 7 yardım kamyoneti deprem bölgesine gönderilirken bu araçlarda Ergene halkımızdan afetzedelerin ihtiyaçları doğrultusunda toplanan 21013 adet hijyen malzemesi, 30 adet teknik malzeme, 1940 adet diğer malzeme, 7680 adet battaniye, 15074 adet gıda, 26950 adet giyim, 10701 adet su ve 502 adet ısıtıcı malzemesi gönderildi” dedi.

İlçemize Gelen Afetzede Ailelerimizi Mağdur Etmiyoruz

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ayrıca deprem bölgemizden ilçemize gelen ailelerin barınma konusu ihtiyacında Ergene Belediyemizin başlatmış olduğu “Ergene’de Sevgi Köprüsü Kuruluyor” ve “Bir Ev Bir Aile” kampanyaları doğrultusunda afetzede ailelerimiz ile Ergene ilçemizdeki yardımseverlerimizi buluşturarak onlara yeni bir ev ve eşya desteği sağlıyoruz. Ergene Belediyesi olarak afetzede ailelerimiz için Ergene Belediyesi Kültür Merkezi binamızda yardımsever vatandaşlarımızdan afetzede ailelerimiz için gelen yardımları toplayarak afetzede ailelerimizin evlerine kadar araçlarımızla teslim ediyoruz. İlçemizde barınma konusunda afetzede ailelerimize tahsis edilen evlerin boya, badana, tamir, tadilat ve temizlikleri Ergene Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz tarafından da yapılıyor. İlçemize gelen hiçbir afetzede ailemizi mağdur etmeyeceğiz” dedi.

Yardım ve Desteklerinden Dolayı Ergene Halkıma Çok Teşekkür Ediyorum

Afetzedelere yardımlarının devam ettiğini de belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Deprem bölgesine ve ilçemize gelen afetzede ailelerimiz için kurduğumuz sevgi köprüsü kampanyamız ile yardımlarımız devam ediyor. Depremin en başından itibaren afetzede ailelere gönderilmek adına ve bunun yanında ilçemize gelen afetzede ailelere de yardımda bulunan Ergene halkıma çok teşekkür ediyorum. Depremin en başından itibaren Ergene ilçemizdeki vatandaşlarımızla birlikte tek yürek olduk” dedi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ERGENE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY

1

 

 

Murat Vakitçi 

Yazılarını Oku 

Köşeli-Yorum

Gündeme Dair

   

 

 

Kod Adam 

Yazılarını Oku 

Kod Sanattır

Teknoloji Dünyasında Yeni Gelişmeler

 

 

 

Leman Can 

Yazılarını Oku 

İş İnsanı - Yazar

Gündeme Dair

 

SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI